2013-06-07 00:27:26• hírek • Kocsis Zoltán

Munkás, de megérdemelt magyar győzelem Kuvait ellen

Elmaradt a sokak által várt fölényes magyar győzelem a Győrben megrendezett, Kuvait elleni labdarúgó barátságos meccsen, ám a Vanczák Vilmos fejesével megszerzett győzelem abszolút megérdemelt. Hogy nem lett nagyobb arányú a magyar győzelem, azért elsősorban három dolog okolható: a kritikán aluli első félidő, Halid el-Rasidi kapus valamint a kapufa. Nem feledhetjük azonban, hogy az ázsiaiak akár ki is egyenlíthettek volna.

Egervári Sándor kapitány a meccs előtt többször figyelmeztette fiait és a közvéleményt: Kuvait csapatát gyors, technikás játékosok alkotják. Sokan gondolták, persze-persze, a szokásos udvariaskodás - ám Kuvait megcáfolta a kétkedőket. Az első húsz percben abszolút partiban voltak. Az első komolyabb helyzet azért Gyurcsó Ádám előtt adódott, ám bombáját el-Rasidi bravúrral védte. A szöglet után Vanczák fejelt fölé. A folytatásban a Sion védőjének két fejesével veszélyeztettük (másodjára el-Rasidi nagyot nyújtózott), majd az utolsó percben ismét a vendég kapus nyerte a Gyurcsóval szembeni párharcot. Közben Kuvait is jelezte jelenlétét, el-Mutra 17 méteres lövése alig ment kapu mellé.

Az első félidőben a magyar középpálya és támadósor nem volt kellően agresszív és túl sok helyet hagyott az ellenfélnek. Kuvait pedig igazolta „hírét": játékosai bátran vállalkoztak technikás megoldásokra, egy az egyben többször verték meg ellenfelüket, mint Puskás Ferenc utódai.

FOTÓ: MTI

A második félidőre Böde Dániel, Kanta József és Gyurcsó az öltözőben maradt, helyüket Priskin Tamás, Németh Krisztián és az újonc Lovrencsics Gergő vette át. Nem feltétlenül a cserék miatt, de agresszívebbé vált Magyarország - és ami fontosabb, veszélyesebbé is. Egy jobb oldali akció után Priskin lőtt fölé, majd megszereztük a vezetést: Dzsudzsák szöglete után Vanczák csúsztatott a hálóba.

A folytatásban el-Rasidi védte Kádár Tamás távoli lövését, majd Priskin fejelte el a labdát Németh elől és a kapu fölé. A második félidő első felében Kuvait csak távoli lövésekig jutott, ám ezek veszélyteleneknek bizonyultak. A 76. percben azonban Vanczák hibázott nagyot a tizenhatos előtt, Makszid lövésénél Bogdán Ádámnak nagyot kellett védenie. Két perccel később ő sem érte el el-Haszan lövését, ám a labda szerencsére elkerülte a kaput.

Az utolsó negyed órába lépve Magyarország sebességi fokozatot váltott és két meccsnyi ziccert hagyott ki. Előbb a 79. percben Dzsudzsák bombázott a kapufára 13 méterről, miután lendületből elfektette védőjét, majd Lovrencsics csapott be két embert, ám lövését el-Rasidi hatalmas bravúrral védte. Egy perccel később már Priskin lövését hárította a Nottingham Forrest cserekapusa, a labda ismét a csatár elé került, ám az ismétlésből a kapufát találta el. A 89. percben Németh csavart pazarul a kapuba - lesről. Ezt követően Lovrencsics előtt adódott két lehetőség, ám előbb kapu fölé lőtt, majd ismát el-Rasidi védett nagyot.

Az utolsó pillanatban aztán meghűlt vér a magyar szurkolókban, amikor egy szép, gyors összjáték után a kuvaiti csatár 16 méterről az égbe lőtte a labdát.

A szörnyű első félidő után a másodikban már jobban játszott a magyar csapat. Aggasztó azonban, hogy támadásaink teljesen Dzsudzsák-függőek (a meccs legjobbja egyértelműen Balázs és el-Rasidi volt), egy az egyben pedig többször is könnyedén verték védőinket. Lovrencsics biztatóan debütált, lendületes volt - komoly nyereség lehet az őszi világbajnoki selejtezőkön.

A meccshez tartozóan szomorú és egyben idegesítő volt a magyar közszolgálati tévé „viselkedése": noha a kezdés után negyed órával is azt hirdette saját honlapján, hogy élőben közvetíti a mérkőzést, aki oda kapcsolt a „Sophie Paquin fent és lent" című filmsorozatot láthatta.
Köszönjük, m2, a határon túli szurkolók nevében!

Magyarország - Kuvait 1-0
gól: Vanczák (57.)
Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Kanta József (Lovrencsics Gergő, 46.), Varga József (Juhász Roland, 93.), Koman Vladimir (Pátkai Máté, 81.) - Gyurcsó Ádám (Németh Krisztián, 46.), Böde Dániel (Priskin Tamás, 46.), Dzsudzsák Balázs
Kuvait: H. el-Rasidi - M. el-Rasidi, Sahin, A. el-Rasidi, el-Hadzseri - el-Sejk (el-Szamali, 60.), el-Enezi (el-Haszan, 67.), Ali (Makszid, 67.), el-Szoliman (el-Harbi, 85.), el-Anszari (el-Fatel, 88.) - el-Mutva

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: