2013-06-06 14:39:05• hírek • Kocsis Zoltán/MTI/MLSZ

Az olajmezők focistáival játszik Magyarország

Románia és Magyarország is gőzerővel készül az egymás elleni, sorsdöntő szeptemberi világbajnoki selejtezőre. Érdekes módon mindkét szövetség egy-egy egzotikus ellenfelet talált az utolsó előtti felkészülési meccsre - az összecsapások értelmét mindkét oldalon meg is kérdőjelezte a sajtó. Románia kedden 4-0 arányban győzte le Trinidad és Tobagót, Magyarország pedig csütörtökön Győrben fogadja Kuvaitot.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccset megelőzően több alakalommal is kijelentette, hogy kísérletezésre használja a győri találkozót. Erre valamelyest rá is kényszerül, mivel sérülés miatt Mészáros Norbert, Pintér Ádám, Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Szakály Péter, Halmosi Péter és Szabics Imre sem áll rendelkezésére. Ilyen körülmények közepette három újoncot avathat a válogatott Gyömbér Gábor, Varga Roland és Lovrencsics Gergő személyében, míg Kata József hosszú évek után kapott ismét meghívót.

A másik oldalon is van egy fontos hiányzó, az első számú kapus Navaf Al Kaldi nem kívánt részt venni ezen a meccsen. Helyét a korábbi kétszeres BEK-győztes, jelenleg az angol második osztályban szereplő Nottingham Forrest portása, Halid al Rasidi veszi át. Ő a tavasszal került Nottinghambe, eddig hatszor ülhetett le a kispadra - pályára azonban egyszer sem léphetett.

Sokkal jobban teljesített Kuvait másik európai légiósa, Abdulaziz al Eneri, aki szintén a tavasszal került a cseh első osztályban szereplő Pribramhoz: ő 13 meccsen lépett pályára, két gólt szerzett és két gólpasszt adott. Újonc középpályástól elfogadható teljesítmény. Nem véletlen, hogy a liga negyedik legjobb külföldi játékosának választották.

fotó: mlsz.hu

Rajtuk kívül mindenki a 8 csapatos kuvaiti bajnokságban szerepel. A keret túlnyomó többségét az idei bajnokság első három helyezettje adja. A bajnok el-Kuvait csapatából négyen, a második helyezett el-Kvadszija csapatából heten, a harmadik el-Arabiból pedig öten léphetnek pályára Magyarország ellen.

Az otthon játszók legjobbja, Bader al-Mutva 2006-ban második, 2010-ben harmadik volt Ázsiában az Év játékosa választáson. 2010-ben senki nem lőtt nála több gólt a nemzetközi porondon, így az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet számítása szerint a „világ gólkirálya" lett.

Magyarország - Kuvait 21.30 m2, Sport1
A magyar válogatott kezdőcsapata:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Kanta József, Varga József, Koman Vladimir - Gyurcsó Ádám, Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: