2013-06-04 23:40:53• hírek • Kocsis Zoltán

Fölényes román győzelem a trinidadi banánválogatott ellen

fotó: gsp.ro
fotó: gsp.ro

Fölényes, 4-0 arányú győzelemmel búcsúzott a román labdarúgó válogatott a 2012-2013-as szezontól. Victor Piturca játékosai sétálva ütötték ki a két jegyzett játékosát nélkülöző Trinidad és Tobagót, amely így leginkább egy banánválogatottra emlékeztetett. Na jó, lelkes amatőrök csapatára.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a román válogatott távolt állt attól, hogy a legjobbjait vonultassa fel. Adrian Mutut (Ajaccio) Piturca hagyta ki, míg Cristian Chivu (Inter), Stefan Radu (Layio) és Cristian Sapunaru (Zaragoza) ilyen-olyan okok miatt lépett vissza a válogatottságtól. Ráadásul hiányzott a teljes Steaua-légió (6-7 alapember) is.

Mindez azonban belefért egy olyan válogatott ellen, amelynek mindössze két, európai szinten is jegyzett játékosa van. Főleg olyan körülmények közepette, hogy a belga Genkben játszó Khaleem Hyland és az angol Stoke City-t erősítő Kenwyne Jones ott sem volt a keretben. Így a trinidadiak európai élvonalban szereplő játékosainak száma kettőre csökkent - ráadásul mindketten a nem túl acélos finn pontvadászatban szerepelnek: Ataullah Guerra a Rovaniemiben, Shahton Winchester pedig a Jaróban. A karib-szigetekiek legismertebb játékosa az a Justin Hoyte volt, aki anno az Arsenalban tűnt fel, ám nem tudott megragadni az angol élvonalban és 28 éves korára lassan eltűnt az angol második osztály szürkületében - jelenleg a Middlesbrough-ban játszik.

A mérkőzésről sok mindent elárul, hogy Trinidad egyetlen helyzetéig 88 percet kellett várni. Ekkor a Vietnamban légióskodó Cornell Glen szépen beforgatta védőjét, éles szögből leadott lövését azonban Bogdan Lobont könnyedén ütötte szögletre. Ezen kívül Marvin Phillip kapust kell megemlíteni, aki ugyan a magas labdáknál többször is bizonytalan volt, ezzel együtt bemutatott egy-két bravúrt.

Az elsőt a 14. percben Bogdan Stancu lövésénél. A másodikat újabb negyed óra elteltével Ciprian Marica közeli lövésénél - pechjére azonban a labda ismét a csatár elé került, aki a tétovázó védők között az elárvult kapuba lőtt. A Schalkétól az elmúlt héten búcsúzó csatár két perccel később ismét betalált, ezúttal Costel Lazar passza után.

A második félidő Daneil Cyrus öngóljával kezdődött, aki szerencsétlenül tette bele a fejét Gheorghe Grozav 25 méteres lövésébe. Románia nem erőltette a dolgokat, Piturca pedig Aureliu Chitu, Adrian Stoiant és Ovidiu Hoban személyében újoncokat avatott. Trinidad és Tobago támadásban képtelen volt veszélyes lenni, védekezése pedig túlságosan naiv volt.

A végjáték egyik főszereplője Gabriel Torje lett, aki előbb kihagyott egy ordító ziccert, majd mesterien csavart a rövid sarokra egy szögletet, amiből Marica a hálóba csúsztatott. Amikor Kolumbusz felfedezte Trinidad szigetét, a szentháromság spanyol neve után keresztelte el - most Marica is háromszor talált be szegény Phillip kapujába.

Könnyed, szurkolók előtti edzésnél nem volt több Románia számára a Trinidad és Tobago elleni meccs. Augusztusban Szlovákia következik, majd a szeptemberben a két sorsdöntő világbajnoki selejtező Magyarország és Törökország ellen.

Románia - Trinidad és Tobago 4-0
gólok: Marica (31., 33., 81.), Cyrus (49., öngól)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: