2013-06-04 16:32:24• hírek • Kocsis Zoltán

Egzotikus ellenféllel búcsúztatja a szezont Románia

Birchall és York
Birchall és York

Több újonccal, ám két sztár nélkül fogadja kedd este Bukarestben Románia Trinidad és Tobago legjobbjait a Nemzeti Arénában. Victor Piturca kapitány számára ez lesz az utolsó előtti alkalom, hogy a sorsdöntő, Magyarország elleni (szeptember 6.) mérkőzés előtt új játékosokat, taktikai variációkat próbáljon ki.

Az egyre ellentmondásosabb megítélésű Piturca több újoncot is behívott a keretbe: Alexandru Vladot (Pandurii), Aureliu Chitut (Viitorul), Adrian Stoiant (Chievo) és Ovidiu Hobant (Gaz Metan). Főleg utolsó behívása számít meglepőnek, hisz a nagybányai születésű középpályás már 30 éves. Nincs viszont a keretben a román labdarúgás jelenének két meghatározó játékosa: a francia Ajaccio csatára, Adrian Mutu valamint az olasz Lazio védője, Stefan Radu. Előbbire Piturca rágott be, utóbbi viszont a kapitányra.

Románia még soha nem találkozott a FIFA ranglistán jelenleg a 81. helyen álló Trinidad és Tobagóval. Az 1,3 millió lakosú karib-szigeteki ország csapata távol áll attól a gárdától, amely történelmében először és egyenlőre utoljára kijutott a világbajnokságra. Az a csapat Németországban sem vallott szégyent, hisz gól nélküli döntetlent ért el Svédországgal, míg Angliától és Paraguaytól is csak 2-0-ra kapott ki. Azt a válogatottat  olyan nevek fémjelezték, mint a Manchester United-legenda Dwight York vagy a Newcastle korábbi hálóőre, Shaka Hislop.

A jelenlegi keretben három olyan játékos van, aki igazán jegyzett helyen futballozik. Kenwyne Jones ott volt hét éve a világbajnokságon is, jelenleg  az angol élvonalbeli Stoke City csatára - 177 Premier League meccsen 39 gólnál tart. A „soca warriors" jelenlegi talán legtöbbre hivatott játékosa a 24 éves Khaleem Hyland, aki a belga Genk alapembere. A védekező középpályás eddig 128 alkalommal lépett pályára a belga élvonalban és nyolc gólt szerzett. Szintén Belgiumban, a Mechelenben szerepel a 22 éves védő Shelian Bateau, ő  első európai szezonjában 21 alkalommal lépett pályára.

A keret nagy részét a legnagyobb hazai klubok, a Caledonia AIA Fire, a Defence Force és a W Connection valamint angol alsóbb osztályú csapatok adják. Az egyetlen fehér bőrű játékos, Chris Birchall (ő is ott volt a 2006-os vébén) például az angol negyedik osztályú Port Vale-ben rúgja a bőrt. .Trinidad és Tobago játékerejét jellemzi, hogy Seon Power a thaiföldi Chainat, Willis Plaza és Hector Hughton pedig a téveszthetetlen nevű Pjico Song Lam Nghe An együtteséből is bekerült a keretbe. Utóbbi az acélos vietnami pontvadászatban szerepel.

Románia - Trinidad és Tobago 20.45 Antena1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: