2012-07-26 10:36:42• hírek • mti

A Videoton kedvező helyzetben, a Honvéd hátrányban

fotó: honvedfc.hu
fotó: honvedfc.hu

Hazai győzelem biztos továbbjutást érne a Videotonnak a labdarúgó Európa-liga selejtezőinek második fordulójában, miután a székesfehérváriak az első találkozón Pozsonyban 1-1-es döntetlent értek el a Slovan ellen. Egy minimális győzelem elég lehet a Honvédnak is az Anzsi ellen, ám a papírforma az orosz alakulat sikerét ígéri. A legkedvezőbb helyzetben a Rapid van, ők 3-1-re verték a MyPA-t,  Finnországban ezt kell megtartaniuk.

Elfogadhatónak nevezte csapata múlt heti 1-0-s sikerét, ugyanakkor az előnyt nem tartja biztonságosnak Guus Hiddink, a Budapest Honvéd elleni Európa Liga-selejtező csütörtöki visszavágójára készülő orosz Anzsi Mahacskala vezetőedzője.

"Azért jöttünk, hogy nyerjünk és továbbjussunk, ugyanakkor fegyelmezetten kell játszanunk, mert az előnyünk minimális" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a holland szakember, aki hozzátette, a kispestiek nem lepték meg az első felvonás alkalmával, mert tudta, hogy mely területeken lehet veszélyes a magyar együttes.

Oleg Satov, az Anzsi középpályása úgy vélekedett, nem számíthatnak könnyű mérkőzésre, különösen azért, mert a Honvéd hazai környezetben, telt ház előtt léphet majd pályára.

Marco Rossi, a kispestiek olasz trénere azt mondta, nincs sérült játékosa, s mindent meg fognak tenni a siker érdekében, ugyanakkor ha ki is kapnak, úgy kell futballozniuk, hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról. Arra a felvetésre, hogy az oroszok egyértelmű győzelmet várnak maguktól, úgy reagált, amíg nem kezdődött el a meccs, addig senki nem nyerte meg, vagy vesztette el. Hozzátette, kizártnak tartja, hogy a kameruni Samuel Eto'óval felálló Anzsi félvállról vegye az összecsapást, mivel edzője a világszerte elismert Hiddink.

"Van pár játékos, akik nagy különbséget jelentenek a két klub között, de nem voltunk teljesen alárendelt szerepben a moszkvai meccsen, és ez bizakodásra ad okot. Nem lett egymeccses a párharc, azaz továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése" - fogalmazott Kemenes Szabolcs, a Honvéd csapatkapitánya, aki hozzátette, bár sokan örültek a kinti eredménynek, ő a sikerekért játszik, így számára még a minimális különbségű vereség sem jó.     A kapus kiemelte, sokat jelent nekik, hogy vélhetően telt ház előtt játszhatnak majd.

Kemény párharcra számít, de természetesen tovább akar jutni csapatával Paulo Sousa, a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője is, akinek tanítványai csütörtökön a Slovan Bratislava ellen lépnek pályára az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágóján.

"Ez egy nagyon nehéz párharc, különösen az 1-1-gyel végződött pozsonyi meccs ismeretében" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a portugál szakember, aki gratulált a Debrecennek is, hozzátéve, reméli, hogy játékosainak plusz motivációt ad a hajdúságiak továbbjutása a Bajnokok Ligája-selejtezőben. "A csapattól a pozsonyihoz hasonló vagy annál jobb teljesítményt várok. A Slovan játékosai könnyed győzelemre számítanak, de tévedhetnek, mert mi el akarjuk érni céljainkat, azaz tovább szeretnénk jutni."

Sousa hozzátette, a Slovantól agresszív játékra számít, de szerinte az a lényeg, hogy saját rendszerüket játszva, egyénileg és csapatszinten is túlszárnyalják az ellenfelet. A portugál szakember abban biztos, hogy a stadion atmoszférája a fehérváriakat fogja segíteni.

"Úgy érzem, 50 százalék esélyünk van a Videoton ellen. A keretben nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson" - mondta Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője.
"

Azon vagyunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset, és boldogan térjünk haza" - tette hozzá Marko Milinkovic, a Slovan csapatkapitánya.

A Honvéddal egyidőben, tehát kelet-európai idő szerint 19.30-kor pályára lép a Rapid csapat is, amely az egy hete, Bukarestben megszerzett 3-1-es előnyét szeretné megőrizni Kouvolában a MyPA ellen. Finnországban sérülés miatt nem léphet pályára az első meccsen gólt szerző veterán csapatkapitány, Daniel Pancu.

Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágók:
Honvéd - Anzsi Mahacskala 19.30 m2
Videoton - Slovan Bratislava 21.30 m2
MyPA Kouvola - Rapid 19.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: