2010-11-05 16:51:19• hírek • Szatmar.ro

A bajnokesélyest fogadja a VSK

Az eddigi legkeményebb erőpróbára készül a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, Dan Fleseriu tanítványai ugyanis szombaton 12.30 órai kezdettel a tavalyi ezüstérmes Aradot fogadja. Azt az Aradot, amely idény valamennyi bajnokiját megnyerte és amely a pontvadászat legnagyobb esélyese.

A Targoviste összeomlásával (a tavalyi bajnok a nyáron csődbe ment) nem csak azért lett a végső győzelemre a legesélyesebb az Arad, mert a tavaly a második helyen végzett, hanem azért is, mert Brosovszky-Boriga Mónika és Larisa Toma személyében két játékost is leigazolt az előző idény bajnokától. A Maros parti város csapatához szerződött a VSK-tól Cristina Ciocan és Laura Dragoescu is, és ott keresi kenyerét a kökényesdi Mészáros Anita és Nagy Ildikó is. Rajtuk kívül három légiós, a bosnyák Biljana Szavics valamint az amerikai Ashlee Roberson és Laiken Dillente alkotja az aradiak keretét.

A találkozó érdekessége továbbá, hogy a román mezőny legponterősebb csapata, az átlagban 78 pontot termelő VSK a legjobban védekező gárdát látja vendégül: Stacy Nolan lányai átlagban 36 pontot kaptak eddig, ami kis túlzással kézilabdás értéknek felel meg.

Hogy a két eltérő játékszellem közül melyik diadalmaskodik majd szombat, az egyelőre talány, Erős Péter menedzser szerint azonban agresszív és precíz játékkal a szatmáriak gondot okozhatnak az aradiaknak.

„Az egyértelmű bajnokesélyest fogadjuk, az aradiak mind anyagi szempontból, mint játékosállomány tekintetében felülmúlnak minket. Ebben a szakaszban még nincs nagy jelentősége az eredmények, mert ezeket törölni fogják a rájátszás előtt, de a csapat mindenképpen jó teljesítményt akar nyújtani.  Agresszív védekezéssel és pontos támadójátékkal akár meglepetést is okozhatunk. Nagyon jó volt az edzésmunka a héten, és videón is feltérképeztük az ellenfelet", mondta optimistán Éles.

A osztály, 7. forduló, északnyugati csoport:
Szatmárnémeti VSK-Aradi BC ICIM
Gyulafehérvári CSU LPS-Nagyváradi CSM
Kolozsvári U-Temesvári BCM Bega
a Sepsiszentgyörgy áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: