2010-10-29 09:54:55• hírek • Szatmar.ro

Megismételni a történelmet

A VSK idén kétszer már legyőzte a Nagyváradot, szombaton hasonlóra készül.

Nincs kettő három nélkül, mondja egy régi olasz közmondás és ebben bízik a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata is szombaton a Nagyváradi VSK elleni bajnokin. Amely találkozót mellesleg, az előzetes programmal ellentétben, Szatmárnémetiben rendezik 12.30 órai kezdettel, mivel a visszavágó idején (december 11.) az Ady Endre utcai terem burkolatát felújítják, ezért a Szamos-partiak kérték a rendezési jog felcserélését.

Ami az olasz közmondást illeti, Dan Fleseriu tanítványai idén már kétszer is összecsaptak Adriana Niculescu leányaival a Román Kupa első fordulójában, a szatmáriak pedig mindkét alkalommal magabiztos, 36 pontos győzelmet arattak. A Nagyvárad amúgy sem tartozik a Nemzeti Liga meghatározó csapatai közé: eddigi négy bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, mégpedig a Kolozsvárt verték 67-63-ra. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a csapat 36 dobott kosár fölé jutott, mivel a másik három találkozón összesen 83-ig jutottak. A Sepsiszentgyörgytől 76-35, a Temesvártól 79-36 arányban kaptak ki, míg Aradon negatív rekordot jelentő 12 pontig jutottak és 69-et kaptak.

Ennek ellenére Éles Péter, a szatmáriak menedzsere arra hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad félvállról venni a Nagyváradot: „Nem szabad gond legyen, ez egy kötelező győzelem. Az az igazság, hogy a csapat már a jövő heti rangadóra koncentrál, mikor az aradiakat fogadjuk. Ugyanakkor a váradiak ellen is oda kell figyelni, mert azért csak nem nyeretlenek, a kolozsváriakat legyőzték", mondta Éles.

Jó hír a szakmai stábnak, na meg a hazai szurkolóknak is, hogy a korábban térsérüléssel bajlódó Latoya Drake az utóbbi héten már rendesen tudott edzeni, így akár az amerikai légiós is bevethető szombaton.

A osztály, 6. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Nagyváradi CSM
Temesvári BC Bega Danzio-Gyulafehérvári CSU LPS
Aradi BC ICIM-Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC
A Kolozsvári U áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: