2009-06-29 15:49:57• hírek • Szatmar.ro

A Közép-Európa Kupában indul a VSK

Bár még tart a vakáció, alakul a VSK csapatainak a kerete.

A Román Kosárlabda-szövetség jóváhagyásával biztossá vált, hogy a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata részt vehet a Közép-Európa Kupában.

Mivel a viadalt a a cseh szakszövetség rendezi, így az újoncként bronzérmet szerző csapat menedzsere, Éles Péter Prágában járt, hogy elintézze a formaságokat. „A sorozat valamikor november közepén kezdődne, így egyelőre nem sok konkrétumot tudtak mondani. A csehek nyolc csapattal számolnak, 3 cseh, 1 szlovák, 1 osztrák, 1 német és 2 román együttessel, de egyelőre a román szövetség csak a VSK-t nevezte be. Mindenesetre a részvétel nem jár nagy költségekkel".

A sorozatban tavaly a Nagyváradi CSM képviselte Romániát, ám eredményeit nem lesz nehéz fölülmúlni, mivel nyeretlenül zárta a tornát.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Dan Fleseriu edzette gárda augusztus 3.-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. A keretben egyelőre nem történt komoly változás, távozott Czukor Tünde, érkezett viszont Aradról Elisabeth Pavel valamint a litván Laura Povilonyte az amerikai egyetemista bajnokságból.

Jóval több a változás a VSK férfi kézilabda-csapatában. Egyelőre ugyan csak Ciornohuz Radu érkezett a Kolozsvári U Transilvániától, de távozott Costea, Ferent, Tomori, Oláh Barna és Kopcsák, akik játékára már nem számítanak a vezetők.

Az erősítési tervek azonban ezzel még nem értek véget. „„Még mindenképpen akarunk egy kapust, egy balátlövőt és egy beállóst szerződtetni", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke.

Palkó János legénysége július 10.-én kezdi meg a felkészülést, amelynek részeként augusztus 14-15-én egy nemzetközi tornán vesz részt a csapat Szatmárnémetiben. Debrecen és Székelyudvarhely már jelezte, részt vesz a tornán és várhatóan Kecskemét egészíti ki a mezőnyt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: