2009-06-02 18:01:31• hírek • Szatmár.ro

Gratuláltak a VSK sikereihez

A város és az egyesület vezetői köszöntötték a kosaras lányokat és a kézis fiúkat.

Szűk körben és családias hangulatban köszöntötték kedd délután a Szatmárnémeti Városi Sport Klub női kosárlabda és férfi kézilabdacsapatának a tagjait a város és a sportegyesület vezetői.

Az ünneplés apropóját maguk a sportolók adták, aki sokak által talán nem is várt nagyszerű eredményeket értek el a 2008-2009-es szezon során. A kosárlabda-csapat újoncként a fantasztikus harmadik helyet érte el az élvonalban, míg a kézilabdás fiúk a hétvégi osztályozón kiharcolták a jogot, hogy a következő évben ők is a Nemzeti Ligában szerepelhessenek.

A jelenlévő elöljárók közül előbb Fógel László, a VSK elnöke ragadta magához a szót és előbb románul, majd magyarul megköszönte a játékosoknak a két nagyszerű eredményt. Elmondta, hogy mindössze két év alatt olyan sikereket sikerült elérniük, amit kevesen reméltek és amiben még kevesebben hittek.

 

Ilyés Gyula polgármester szintén megköszönte a kiemelkedő teljesítményt és elmondta, hogy a város polgárai is nagyon hálásak, amit az is remekül mutat, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a két csapat és a sport iránt. Megígérte, hogy a város vezetősége minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy megfelelő feltételeket biztosítson a következőkben is.

Kereskényi Gábor alpolgármester és egyben a VSK igazgatótanácsának elnöke, miután szintén megköszönte játékosok odaadását, igen pragmatikusan kiemelte, hogy a neheze csak ezután következik. Igaz ez úgy a csapatok, mind a vezetők számára. A megnövekedett elvárások megnövekedett kiadásokkal járnak, ami igen megterheli a városi költségvetést, ezért reményét fejezte ki, hogy sikerül új, tehetős szponzorokat a két csapat mellé állítani.

Dan Fleseriu, a kosárlabdacsapat edzője kijelentette, jövőre még ennél jobban szeretnének teljesíteni.

Erre van is remény, mivel eddig a Magyarországra visszatérő Czukor Tündén kívül együtt maradt a csapat és erősíteni is sikerült. Érkezik ugyanis a következő szezonban az egykori litván junior-és utánpótlás-válogatott, 23 esztendős Laura Povilonyte, aki az előző három évben az amerikai egyetemistabajnokságban szerepelt. Jön továbbá a román ifiválogatott Pavel, akit ráadásul Fleseriu remekül ismer, lévén az ő kezei alatt kezdett el kosarazni Nagyszebenben.


A VSK vezetői és szponzorai köszöntötték a sportolókat
A VSK vezetői és szponzorai köszöntötték a sportolókat


A kézilabdacsapat legjobb játékosa tortát kapott jutalmul
A kézilabdacsapat legjobb játékosa tortát kapott jutalmul


A kosaras lányok a harmadik helyet szerezték meg
A kosaras lányok a harmadik helyet szerezték meg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: