2018-10-26 08:30:01• hírek • Bede Emőke

A Helyi Tanács áldását adta a Rebreanu utcai óvoda létrehozására

A Helyi Tanács csütörtökön tartott soros ülésének egyik napirendi pontja annak az óvodának a részletes városrendezési tervét (PUD) tárta a tanácstagok elé, melyet az Edu Well Net Egyesület szeretne létesíteni a Liviu Rebreanu utcában.

Arra, hogy a PUD jóváhagyása nem fog hozzászólások nélkül lezajlani, már abból is következtetni lehetett, hogy az egyesület tervével kapcsolatban két közmeghallgatást is tartottak, illetve egy korábbi tanácsülésen már egyszer elhalasztották a döntést néhány részletkérdés tisztázása érdekében. A csütörtöki tanácsülésre ezeket többnyire sikerült is pontosítani, viszont a szociáldemokraták újra felhánytorgatták a tényt, hogy néhány szomszéd elégedetlenségének adott hangot az oktatási központtal kapcsolatban. Egyesek a megnövekvő forgalomtól tartva, mások a zaj miatt nem szerették volna, hogy az utcában óvoda nyíljon. Abban az utcában, ahol nem mellesleg rendezvényterem, étterem és vinotéka is üzemel.



Az ellenzéki PSD-s frakció azonban egyedül maradt véleményével, a többi tanácstag egyértelműen kifejtette, a közérdeknek felül kell kerekednie a panaszkodó kevesek akaratán, hiszen az óvoda létrehozása a közösség javára fog szolgálni. Bár ez volt a fő érv a napirendi pont megszavazása mellett, de többen azt is kiemelték, kár volna így letörni egy magánbefektetés szárnyait, sőt, minden ilyen jellegű kezdeményezést támogatni kell, nem pedig elijeszteni a tenni akaró beruházókat. Szó szót követett, ám a döntő pillanatban több igenlő kéz lendült a magasba, mint ahány tartózkodó, így az ovi a Helyi Tanács áldását már megkapta.
 

„Az óvodába a szülők a gyerkőcöket reggel 7:30 és 8:15 között hozzák, valamint igény szerint mi az ovihoz szállítanánk őket mikrobusszal. Ebben az időszakban az utca a parkoló autók szempontjából nem zsúfolt. A déltől keletkezett zsúfoltság az utcában már működő kereskedelmi egységek miatt van. Ebben az utcában több gazdasági tevékenység is folyik, amit mi szeretnénk, teljesen más jellegű: oktatás” –osztotta meg korábban a Szatmár.ro-val az egyesület vezetője, Jeromos Andrea. Hogy pontosan milyenre álmodta meg az Edu Well Net az oktatási központot, korábbi cikkünkben elolvashatod.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: