2010-12-03 12:22:45• hírek • MTI

A Bechtel ajánlatot tett az államnak

A Bechtel amerikai vállalat ajánlatot tett a román hatóságoknak az észak-erdélyi autópálya finanszírozására, mivel a román államnak nincs pénze a 415 kilométer hosszúra tervezett út megépítésére - jelentette be csütörtökön Liviu Costache, a román országutak és autópályák kezelésével megbízott állami vállalat vezérigazgatója.

Az Agerpres román hírügynökség által idézett vezérigazgató szerint a Bechtel már elküldte a román hatóságoknak a finanszírozási tervet, ezt jelenleg vizsgálja a bukaresti pénzügyminisztérium. A projekt szerint a vállalat finanszírozná a Bors és Brassó (Brasov) között haladó autópálya megépítésének költségeit.

A román állam 2003 végén kötötte meg a szerződést az amerikai vállalattal, de a szerződés felülvizsgálata, majd a román állami finanszírozás akadozása miatt eddig csak 50 kilométer épült meg a Kolozs megyei Gyalu (Gilau) és Torda között a 415 kilométerből. A jövő évi állami költségvetésben 300 millió lejt (71,09 millió euró) különítettek el az autópálya építésére, de ez az összeg csak arra elég, hogy a román állam törlessze a Bechtellel szemben az idén felhalmozott adósságát.

Az autópálya költségeit eredetileg 2,2 milliárd euróra becsülték, de utólag kiderült, hogy várhatóan minimum kétszer többe kerül majd.


Bechtel: vállalná a költségeket
Bechtel: vállalná a költségeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: