2006-04-04 19:37:04• hírek • Szatmar.ro

Ma szerződnek a Bechtellel

Ma írják alá a szerződést a Raiffeisen Bankkal a 100 millió eurós hitelről.

A pénzügyminisztérium ma írja alá a szerződést a Raiffeisen Bankkal arról a 100 millió eurós hitelről, amelyet az észak-erdélyi autópálya építésére utalt ki a kormány - mondta Borbély László, romániai középítkezési és területrendezési miniszter.

Az autópályát építő amerikai Bechtel és a román Országos Útügyi Igazgatóság hónapok óta tárgyal erről - mondta a miniszter, aki szerint a Bechtelnek a korábban felfüggesztett munkálatok folytatásához éppen ez a bizonyosság kellett, vagyis az, hogy a pénzügyminisztérium aláírja a bankkal ezt hitelszerződést.

Ennek alapján várható, hogy elkezdhetik a munkálatok előkészítését - mondta Borbély. Szerinte a munkálatokat már csak azért is mielőbb folytatni fogják, mert a kormány valószínűleg már ezen a héten költségvetési módosítást hajt végre. A minisztérium több tétel esetében is kért pótlólagos pénzeket. Az észak-erdélyi autópálya építése szempontjából ez azt jelenti - tette hozzá Borbély - hogy a remények szerint legalább további 200 millió eurót (vagyis az idén összesen 300 millió eurót fordíthatnak autópálya-építésre. - Az akadályok elhárultak. Remélhetőleg mind Aranyosgyérestől, mind pedig az országhatárnál kezdődő Bihar - Szilágy megyei szakasznál is beindul az autópálya építése - összegzett Borbély László.
úmsz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: