2014-06-25 14:50:36• hírek • Szatmár.ro

34 méteres létrával felszerelt tűzoltóautóra pályáztak

Újabb nagyon hasznos gépjárművel bővülhet a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének gépparkja.

Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette az újabb tűzoltóautó beszerzésére irányuló pályázatot az Erdélyi Interkommunitáris Fejlesztési Egyesületet (ADI) projektvezetője, Stramb Gheorghe, illetve Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A Regionális Operatív Program harmadik, infrastruktúrális fejlesztésekről szóló páyázási tengelyén már két sikeres pályázatot bonyolított az ADI, ennek eredményeképpen egyebek mellett öt mentőautóval, hét tűzoltóautóval és egy "mobil kórházzal" bővült a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének gépparkja.

Mivel a pályázatban az Észak-Nyugati Fejlesztési Régió minden megyéje részt vett, hasonló felszerelésekkel bővült a Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros és Szilágy megyei sürgősségi helyzetek felügyelősége is.

Most a Regionális Operatív Programból eddig fel nem használt összegekre is pályáznak - amennyiben pedig sikeres lesz a projekt, a hat megye mindegyike egy-egy 34 méteres létrával ellátott tűzoltóautóval lesz gazdagabb.  Stramb Gheorghe projektvezető elmondása szerint a projekt teljes értéke 11,6 millió lej, ebből a nem visszatérítendő támogatás 11,368 millió  lej.

>Stramb a sajtótájákoztatón azt is elmondta: bár minden megye örül a megkapott járműveknek, a Kolozsváron bejegyzett egyesületnek komoly gondjai vannak. Ennek oka, hogy a járművek az egyesület nevén szerepelnek, bár nem ők használják ezeket. Kolozsváron viszont a helyi adóhivatal azt kéri, hogy fizessenek adót ezekre a járművekre - erre viszont nincs anyagi keret. Egyébként a törvény kimondja, hogy a közintézmények tulajdonában levő ilyen járművekre nem kell adót fizetni - a tűzoltóautók viszont papíron az egyesület tulajdonát képezik.

A sajtótájékoztatón részt vevő Adrian Stef megyei tanácselnök megígérte, hogy felveszi a kapcsolatot a projektekben szereplő többi megyei önkormányzat vezetőivel és közösen próbálnak majd megoldást keresni a problémára.

Stef gratulált a projekten dolgozó csapatnak az eddigi sikerekért és kijelentette: nem csak Szatmár megye, hanem a régió is köszönetet kell mondjon nekik, hiszen munkájukkal olyan fejlesztéseket sikerült elvégezni a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén belül, amelyeknek köszönhetően sokkal gyorsabban a helyszínre tudnak érkezni az élet és értékmentő lánglovagok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: