2013-10-24 14:14:31• hírek • Szatmár.ro

Modern tűzoltóautó a Sürgősségi Helyzetek Felügyeletének

A jármű felszereltsége tekintetében párját ritkítja, a sérültek ellátását is megkönnyíti.

Csütörtök délben a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén mutatták be azt a tűzoltóautót, amelyre nemrégiben egy projekt keretében tett szert az intézmény.

A négykerékmeghajtású, MAN típusú tűzoltóautó gyakorlatilag bármilyen terepen megállja a helyét, tüzet oltani vízzel és habbal is tud - tartályaiban 3500 liter víz és 120 liter hab fér el. Fejlett felszereltségének köszönhetően az autó arra is alkalmas, hogy egyszerre oltson és szivattyúzzon vízet a tartályába - ennek különösen akkor van jelentősége, amikor utánpótlás érkezik oltóanyagból.

Az autóhoz oxigénpalackok, gázálarcok, autóroncsokból való kimenekítésre használható feszítő-berendezések és egészségügyi ellátáshoz is nélkülözhetetlen felszerelések is tartoznak. A jármű egyfajta utánfutója a Fejlett Ellátási Pont, amely gyakorlatilag egy nagy sátor. Ez felfújható vázának köszönhetően akár tíz perc alatt fel is állítható. Ebben akár tíz személyt is el tudnak látni, komolyabb egészségügyi beavatkozásokat is el tudnak végezni.

Az ünnepségen elhangzott: fontos, hogy folyamatosan újuljon a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének felszereltsége, ugyanis a modern berendezésekkel gyorsabban és hatékonyabban tudnak segítséget nyújtani.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: