2011-01-11 10:22:04• hírek • Tóth Klarissz

2011 az egészség éve a Szatmár.ro-nál

Az egészség egyre nagyobb érték. Akinek megvan nem becsüli eléggé, aki már elvesztette mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze.

Az 1948-ban megalakult Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egészséget a következőképpen határozta meg: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy a fogyatékosság hiánya." Az egészség megőrzése pedig olyan fogalom, amely az egészséget elősegítő életmód, és az ezt ösztönző társadalmi, gazdasági, környezeti valamint személyes tényezők támogatását öleli fel. Napjainkban egyre többet hallunk a prevencióról vagyis a megelőzésről, ami azon lépéseket jelent, melyek minimalizálják illetve kiküszöbölik azokat a társadalmi, szociális és pszichológiai tényezőket, melyek fizikai, lelki megbetegedéseket eredményeznek.

Az újévi fogadalmakra való emlékeztetés helyett - melyek idővel elvesztik időszerűségüket -, a Szatmár.ro az év minden napján olvasói segítségére lesz abban, hogy mindazok, akik 2011-ben egy egészségesebb életforma kialakítsa mellett kötelezték el magukat, többek között szakértők segítségével, kínszenvedés nélkül vágjanak bele az új életstílus kialakításába. Az egészségtelen ételek útvesztőjében mindannyian könnyen elcsábulunk, ha nincs célod, nincs miért küzdened, ez általánosan elfogadott nézet. 2011-ben az egészség legyen a fő célod! Az „Egészség. Bevállalom!" szlogenünk égisze alatt zajló egész éves akcióink keretében változatos programok részvételében számítunk olvasóinkra.

Ízelítőképpen eláruljuk, hogy az „Egészségturmix" naponta megjelenő rovatunkban az egészséges életvitel megvalósításához szükséges tippeket olvashatsz mozgásformákról, diétákról, egészséges táplálkozásról, receptekről. Havonta arról is értesülhetsz, hogy Szatmár megyében milyen gyakorolható sportágak vannak. Megszólaltatunk szatmári neves sportolókat, orvosokat, egészségügyi szakértőket. De részt vehetsz nyílt napjainkon és életmódprogramjainkon, valamint nyereményjátékaikban, ahol értékes utalványokat nyerhetsz. Nem utolsó sorban pedig együtt mozoghatsz a Szatmár.ro szerkesztőségének tagjaival és számtalan meglepetésben lehet részed, ha naponta rákattansz a Szatmá.ro-ra, és figyelemmel kíséred aktuális-, egészséges életmód kialakításával kapcsolatos programunkat.

Mivel az egészségnek biológiai, lelki, mentális, emocionális és szociális dimenziója is van, 2011-ben zajló programjaink között arra törekszünk, hogy szakértők bevonásával ennek minden aspektussal átfogóbban is foglalkozzunk. Törekedjünk közösen arra, hogy az egészség egy attitűddé váljon. Az egyéni értékrendszer és az egészség között szorosabb összefüggés van, mint gondolnánk: az egészség is egyéni érték. Foglalkozz a testeddel, interperszonális kapcsolataid minőségével, vedd kezelésbe elhanyagolt lelki világodat, tartsd edzésben szürkeállományodat. A megelőzés, a prevenció fontosabb, mint gondolnád, ha ezt te is tudod, tégy érte! Egy biztos, 2011-ben a Szatmár.ro-nál nem divat a koplalás, önsanyargatás helyett csatlakozz te is hozzánk, és légy az egészséges életmód kialakításának elkötelezettje. Ha egyedül nem megy, válassz bennünket, hogy az év végére elégedetten nézz a tükörbe! Akciónk igazán életmódi, mert az egészség nem régimódi!



Akciónk igazán életmódi, mert az egészség nem régimódi!

Akciónk igazán életmódi, mert az egészség nem régimódi!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: