2017-03-15 07:37:47• hírek • Szatmár.ro

136 millió lejre pályázik Szatmárnémeti

A polgármesteri hivatal folyamatban levő beruházásokra és újakra is kér támogatást.

Rendkívüli tanácsülésen szavaztak Szatmárnémeti városi tanácsosai azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyekre a megyeközpont a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) keresztül szeretne támogatást nyerni. Igazából most legtöbb esetben csak procedurális változtatásokra volt szükség, ugyanis megváltozott az áruforgalmi adó aránya, emiatt pedig a már meglévő projektekben szereplő összegeket át kellett számolni - ezekre bólintottak rá a tanácsosok.

A megpályázott támogatások között szerepel már zajló beruházások folytatása, illetve újak beindítása. A szatmáriak számára talán legfontosabb pályázat a harmadik Szamos-híd megépítéséről szól, erre közel 90 millió lejt kér a polgármesteri hivatal.

A Károlyi út modernizálására 14,5 millió lejt, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum udvarán található épület felújítására 3,8 milió lejt, a Decebal híd felújítására 9,5 millió lejt pályáznak meg. Az Június 1 utca modernizálására közel 1 millió lejt, az Alexandru Vlahuta, Bixadului, Ceferistilor, Livada, Locomotivei és Masinistilor utcák felújítására közel 1,8 millió lejt pályázik a polgármesteri hivatal.

A Depozitelor utca felújítására 1,4 millió lejt, a Diana utca felújítására 2,4 millió lejt, a Ferastrau utca modernizálására 1,5 millió lejt, a Lunca Sighet utca megújítására 3,4 millió lejt, a Marasti utca felújítására közel 90 ezer lejt, a Merilor utca modernizálására 1,3 millió lejt pályáznak meg a PNDL programból. A körtvényesi zónában 5,1 millió lejt költenének aszfaltozásra, modernizálásra. 

Kereskényi Gábor polgármester elmondása szerint több beruházás elindítására lenne pénze a polgármesteri hivatalnak is, ám igyekeznek minél több támogatást pályázati úton megszerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: