2017-01-13 11:34:39• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is telefonos-balesetes átveréssel próbálják rászedni a nyugdíjasokat

Rendőr telefonál, hogy balesetezett a gyermek - ne dőljünk be neki!

Évek óta működik az átverés, melynek során általában idősektől, nyugdíjasoktól próbálnak pénzt kicsalni, ráadásul jól rájuk ijesztve. Azzal az apropóval hívják fel, hogy gyermeke-unokája közlekedési balesetet okozott, kórházba került, és emiatt azonnal át kell utalni egy megadott bankszámlaszámra egy nagyobb összeget, hogy azzal el lehessen simítani az ügyet, vagy az orvosi életmentő beavatkozást megfizetni.

A Szatmár.ro és több más portál, újság és tévéhíradó is foglalkozott már az üggyel, ám még mindig vannak, akik megpróbálnak így pénzhez jutni. A Szatmár.ro egyik olvasója pénteken vette fel velünk a kapcsolatot ez ügyben.

„Csörgött a telefon, egy rendőrtisztként bemutatkozó férfi kezdte románul magyarázni, hogy a fiam elütött egy 11 éves kislányt és ő is kórházban van. Sokkolt, amint hallgattam, majd odaszóltam magyarul a férjemnek, hívja fel gyorsan a fiút. A telefonáló azonnal bontotta a vonalat... Persze a fiam megnyugtatott minket, hogy nincs semmi baj" - magyarázta a Szatmár.ro olvasója. „Hallottam erről az átverésről, de akkor is sokkolt a hívás" - fűzte hozzá olvasónk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: