2015-10-16 21:20:40• hírek • Szatmár.ro

Igazi különlegességeket is láthatunk a kisállatkiállításon

Pénteken nyitotta meg kapuit, vasárnap börze is lesz a kisállattenyésztők rendezvényén.

Idén másodszor tart kiállítást a Szatmár Megyei Kisállattenyésztők Egyesülete. A helyszín nem változott, most is a strand közelében található, Gombaként ismert épületben kaptak helyet a ketrecek, na meg a különleges, fajtatiszta nyulak, galambok, tyúkok és egyéb kisállatok.

A mostani alkalom különlegessége, hogy az idén született, fiatal állatok kerültek a középpontba: közülük választják ki azokat az egyedeket, amelyek részt vesznek majd a december 3-6-án Lugoson megtartott országos versenyen.

A számos különleges állat közöt ott vannak Juhos Bertalan különleges szatmári babos galambjai is, amelyek közül néhány részt fog venni november 13-16. között a franciaországi Metzben megtartott Európai Kisállatkiállításon. A kis híján eltűnt szatmári galambfajta az odafigyelő tenyésztési folyamat során oda jutott, hogy az európai szövetség idén megvizsgálja és valószínűleg hivatalosan is el fogja fogadni a fajta létezését.

A szatmári kiállításon ott vannak Barazsu Jószef messze földön híres Orpington tyúkjai is - a kitűnő állatok tojásai Angliától kezdődően, Törökországon át egészen Dél-Amerikáig eljutottak már.

Kisállatkiállítás

A kisállatkiállítás egyik sztárja Kánya György indonéziai tyúk-párja: ezek tarajuktól a lábukig koromfeketék.

A már említett állatok mellett hatalmas, vagy éppen pici nyulakat, különleges megjelenésű galambokat, tyúkokat láthatunk, de van kiállítva páva, sőt még papagáj is.

A kiállítás szombaton 8 és 18, vasárnap pedig 8 és 15 óra között várja az érdeklődőket. Egy felnőttjegy 5, egy gyermekjegy 3 lejbe kerül, szervezett csoportok tagjai pedig 2 lejért léphetnek be fejenként a különleges kisállatok birodalmába. A megváltott jegyeket érdemes jól megnézni: azok hátán van feltüntetve, hogy nyerő-e a belépő. A nyeremény egy, vagy akár több kisállat is lehet!

Vasárnap állatbörze is lesz, amelyen máramarosi, szilágyi és bihari tenyésztők is jelen lesznek állataikkal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: