2014-11-18 16:07:52• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencsére nem havazik – nem lenne ki letakarítsa

Szokatlanul meleg novemberi napoknak örvendezhettünk az elmúlt hetekben, Magyarországon például több, az évszaknak megfelelő melegrekord is megdőlt. Amellett, hogy kevesebbe kerül a fűtés, a Szatmár megyeieknek más okuk is van, amiért örülhetnek a melegnek: ha beköszöntött volna a tél és - mint Hargitában vagy éppen korábban Havasalföldön - lehullott volna a hó, nem lett volna ki letakarítsa azt a megyei utakról.

A Szatmár Megyei Tanács keddi közleménye szerint ugyanis november 17-én járt le a 740 kilométernyi megyei út (nem tartoznak ide az európai és országutak, városi és községi utak) hótalanításáról szóló közbeszerzési eljárás határideje, ám a két pályázó közül az egyik fellebbezett.

Az eljárás végeztéig egy 2006-os törvény értelmében a tanácsnak joga van közvetlen szerződés megkötésére, elgondolkodtató: mi lett volna, ha az elmúlt napokban-hetekben lehullott volna az első hó? A megyei tanács ugyan mossa kezeit, mondván: már augusztusban kiírták a licitet, ám azt nagyon jól tudták, hogy a román közbeszerzés malmai igen lassan őrölnek.

Így hát nem marad más hátra: örülhetünk, hogy november közepéig nem havazott Szatmár megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: