2014-10-24 19:54:32• hírek • Kocsis Zoltán

Refissé avatták az intézmény újdonsült ötödikeseit

Péntek délután a VI. osztályos diákok hivatalosan is a Református Gimnázium diákjaivá avatták az V. osztályos diáktársaikat. Ők egy közel egy órás színdarabbal hálálták meg a beiktatást.

Az esemény nyitányaként Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket: gyerekeket, szülőket, kollégákat. Ezt követően Schefler Enikő vette át a moderátor szerepét, ő a hatodikosok osztályfőnöke. Azoké a hatodikosoké, akik egyenként a Református Gimnázium diákjaivá avatták a kicsiket. A mozdulatok a lovagregényekből és filmekből lehettek ismerősek: a nagyok fakarddal érintették a kicsik egyik, majd másik vállát illetve a feje búbját. Az ötödikesek egy-egy szál szegfűt is kaptak.

A folytatásban Székely Tünde osztályfőnök tizedikeseinek egy része ajándékozta meg a kicsiket, ők lesznek ugyanis a most kezdők mentorai.

Ezt követte a délután fénypontja, az előadás. A frissiben refissé avatott ötödikesek az ókori trójai háborút megelevenítő Páris almája című darabot vitték színpadra. Noha nem minden ment zökkenőmentesen, a gyerekek ügyesen átléptek minden akadályt és igazán magával ragadó produkcióval örvendeztették meg a jelenlévőket.

A publikum pedig nem volt hálátlan, a színdarab után zúgott a vastaps! Szólt ez a gyerekek mellett Keresztes Szőke Erzsébet magyartanárnak és Igli Brigitta rajztanárnőnek, díszlettervezőnek, valamint Jékel Zsuzsanna osztályfőnöknek is.

A picuravatás után a szülőket szeretetvendégség, a gyerekeket pedig kis buli várta. Immár mint a Református Gimnázium felavatott diákjai.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: