2010-09-30 00:23:15• hírek • Kocsis Zoltán

Kiütött a címvédő, nem megy a Barcának a tatárok ellen

Tizenegyes-eső a White Hart Lane-en, meglepetés Athénban.

Huszonegy gól (köztük hat tizenegyesből) esett a Bajnokok Ligája második fordulójának második játéknapján, ebből pedig kilenc az A csoportban született. A B jelű kvartettben is szorgalmasak voltak a csatárok és nem maradt gól nélkül egyetlen stadion sem. Döntetlent is csak a Barcelona ért el mumusa, a Rubin Kazany ellen.

Értelemszerűen tehát nyerni tudott a címvédő Inter, amelynek meccsén ezúttal is négy gólt láthatott a nagyérdemű, akárcsak az első fordulóban a Twente ellen. Amíg azonban akkor az olasz és a holland bajnok testvériesen megosztozott a gólokon, most a kék-feketék valósággal kiütötték a Werder Brement, amely hálóját négy dugóval tömték ki. A milánóiak „vezére" Eto'o volt, a kameruni csatár mesterhármast ért el, rajta kívül Sneijder talált még Wiese kapujába. Az olaszok főleg az első félidőben játszottak lehengerlően, hisz a szünetben már hárommal vezettek.

Nem született gól viszont az első játékrészben az A csoport másik meccsén, a Tottenham - Twente találkozón, köszönhetően többek között annak, hogy a hazaiak holland légiósa, van der Vart büntetőt hibázott. A Real Madridtól érkezett középpályás mellesleg a találkozó egyik érdekes hősévé vált: a kihagyott tizenegyese után a második félidőben megszerezte a vezetést, majd begyűjtötte második sárgáját. A meccs másik két főszereplője Hauge és Pavljucsenko volt: a norvég játékvezető nem kevesebb, mint három büntetőt fújt be a londoniaknak (a harmadik erősen kérdéses volt), az orosz csatár ebből kettőt értékesített is.


Az Inter kitömte a Silvestre által vezetett védelmet fotó: werder.de
Az Inter kitömte a Silvestre által vezetett védelmet fotó: werder.de


A B csoportban (is) elmaradt a meglepetés, a két gyengélkedő favorit begyűjtötte a három pontot. A csoportban győzelemmel kezdő Lyon megnyomta az első félidőt Tel-Avivban, hisz Bastos révén két gólos előnyre tett szert (előbb tizenegyesből, majd egy hatalmas bombából) a Hapoel ellen. Ha egyenlíteni nem is, de szépíteni sikerült az izraelieknek, nem is akármilyen körülmények közepette: a 79. percben Enyeama kapus értékesített egy büntetőt. Az utolsó percben aztán Pjanic mégis bebiztosította a franciák győzelmét.

A csoport másik találkozóján a korábban Lyonban veszítő Schalke viszont a hajrában brillírozott a Benfica ellen, hisz Farfan a 83. percben szerezte meg a vezetést, Huntelaar pedig két minutummal később biztosította be csapata győzelmét. A Milantól szerződtetett hollandnak az utóbbi négy meccsén ez volt a negyedik gólja. A hazaiaknál a keretbe sem jelölték a Kolozsvári CFR-től igazolt Deacot.

A C jegyű kvartettben már lényegesen kevesebb gól esett, ám a két brit találat annál fontosabbnak bizonyult. A Glasgow Rangers az első fordulóban meglepetésre pontot szerzett Manchesterben, most pedig komoly lépést tettek az európai kupatavasz felé. Bár a skótok végigtámadták a mérkőzést a Bursaspor ellen, gólt csak Naismith tudott szerezni. Ezzel a Rangers 300 perc után tudott betalálni a királykategóriában.

Az est rangadóján a Manchester United Valenciába látogatott, oda, ahol legutóbb 28 esztendővel ezelőtt tudott gólt szerezni. Sokáig úgy tűnt, Alex Ferguson csapata ezúttal sem szomorítja el a hazai szurkolókat, mivel a „denevérek" a meccs nagy részében jobban és veszélyesebben játszottak. A hajrára aztán beállt Hernandez, aki előbb közelről lőtt egy kapufát, majd a 86. percben megszerezte a győzelmet az angoloknak.


Chicharito Hernandez fontos gólt szerzett Valenciában fotó: manutd.com
Chicharito Hernandez fontos gólt szerzett Valenciában fotó: manutd.com


Bizonyos értelemben szimmetrikus meccset játszott egymással az orosz Rubin Kazany és a Barcelona: mindkét csapatnak volt egy kapufája (Pedro az elején, Martins a végén célzott kissé rosszul), mindkét együttes büntetőből volt eredményes (előbb Noboa a hazaiaknak szerzett vezetés, amit Villa egalizált), ráadásul mindkét tizenegyesbe beleért a kapus (értelemszerűen előbb Valdes, aztán Rizsikov). Ami viszont nem volt kiegyenlített, az a labdabirtoklás: a katalánok az első félidőben 77%-ban birtokolták a lasztit. Ezzel együtt azonban harmadik alkalommal sem tudták legyőzni a tatárföldi gárdát.

A D csoport másik találkozóján született meg az est meglepetése: a Köbenhavn csapata N'Doye és Vingaard góljaival Athénban tudta legyőzni a Panathinaikoszt. Kellett ehhez Corvasz kapus is, aki előbb értelmetlenül hagyta el a kapuját, majd nem tudott hatástalanítani egy távoli szabadrúgást. Érdemes talán megemlíteni, hogy az első találat szerzője, Dame N'Doye (aki mellesleg a Bukaresti Dinamóban szereplő Ousman N'Doye öccse) korábban szerepelt a Panathinaikoszban is, sőt, az UEFA-kupában gólt is lőtt jelenlegi csapata ellen.
Eredmények:
A csoport:
Inter
- Werder Bremen 4-0
gólok: Eto'o (22., 27., 81.), Sneijder (34.)

Tottenham - Twente 4-1
gólok: van der Vaart (47.), Pavljucsenko (50., 11-es, 61., 11-es), Bale (85.), illetve Chadli (56.)
A csoport állása: 1. Inter, Tottenham 4 pont, 3. Twente, Werder 1p.

B csoport:
Hapoel Tel-Aviv - Lyon 1-3
gólok: Enyeama (79., 11-es), illetve Bastos (7., 11-es, 36.), Pjanic (90.)

Schalke - Benfica 2-0
gólok: Farfan (83.), Huntelaar (85.)
A csoport állása: 1. Lyon 6 p., 2. Benfica, Schalke 3 p., 4. Hapoel 0p.

C csoport:
Glasgow Rangers
- Bursaspor 1-0
gól: Naismith (18.)

Valencia - Manchester United 0-1
gól: Hernandez (86.)
A csoport állása: 1. Rangers, Manchester 4.p, 3. Valencia 3 p., 4. Bursaspor 0p.

D csoport:
Rubin Kazany - Barcelona 1-1
gólok: Noboa (30., 11-es) illetve Villa (60., 11-es)

Panathinaikosz - Köbenhavn 0-2
gólok: N'Doye (28.), Vingaard (85.)
A csoport állása: 1. Köbenhavn 6p., 2. Barcelona 4p., 3. Kazany 1 p., 4. Panathinaikosz 0 p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: