2010-09-29 10:49:34• hírek • Kocsis Zoltán

Megtépázott csapatok randevúja Milánóban

Első győzelmére hajt a címvédő, végre leszámolna a Kazannyal a Barca.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre második fordulójának második játéknapján a legnagyobb rangadókra Milánóban és Valenciában kerül sor. Az Inter és a Barcelona szeretné megszerezni első győzelmét, de más-más kontextusban.

A címvédő az első fordulóban 2-2-es döntetlent ért a holland bajnok Twente otthonában, így szerdán saját szurkolói előtt szeretné megszerezni a három pontot a Werder Bremen ellen, amely együttes két hete szintén 2-2-es döntetlent ért el a Tottenham ellen. A két gárdában közös továbbá, hogy több játékosára sem számíthat sérülés miatt, ám a németek hiányzói (Boenisch, Fritz, Frings, Naldo, Pizarro) nagyobb űrt hagyhatnak, mint az olaszokéi (Zanetti, Samuel, Materazzi, Motta).

A másik találkozón a Twente legjobb csapatával állhat fel Londonban, míg a Tottenham nem számíthat első számú csatárára, Defoe-ra, de őt Crouch, Pavljucsenko vagy Keane eredményesen helyettesítheti.


Lesz-e oka az örömre az Internek a Werder ellen?
Lesz-e oka az örömre az Internek a Werder ellen?


Érdekes összecsapásra kerülhet sor Gelsenkirchenben, ahol a gyengélkedő Schalke a portugál bajnok Benficát fogadja. A németek pocsékul kezdték a bajnokságot, a BL-ben pedig veszítettek Lyonban, így létfontosságú számukra, hogy legyőzzék a sasokat. Erre Huntelaar formája adhat némi reményt, a holland az utóbbi három meccsen egyaránt betalált. A hazaiaknál csak Hoogland nem bevethető, míg a Benficánál mindenki harcra kész.

A másik találkozón a hazája bajnokságában jelenleg utolsó előtti (!) helyen szerénykedő Lyon három ponttal a tarsolyában érkezik a Lisszabonban veszítő Hapoel Tel-Aviv otthonába. Egy újabb győzelemmel a franciák közel kerülnének a továbbjutáshoz.

A C jelű négyesben kerül sor a játéknap másik rangadójára, amelyen a Manchester United vendégeskedik a Valencia otthonában. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd, s az angol együttes három olyan meghatározó játékosára sem számíthat, mint Rooney, Valencia és Giggs. A Valencia öt forduló után az élen áll a spanyol ligában, a BL csoportkörét pedig a török Bursaspor vendégeként elért 4-0-s sikerrel kezdte. A manchesterieknek nem sikerült ilyen jól a rajt, Sir Alex Ferguson együttese két hete gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán, a skót Rangers ellen. A hazaiaknál Banega sérülés miatt nem játszhat, Stankevicius pedig azért, mert idén már játszott a BL-selejtezőkben - a Sampdoria színeiben.

A csoport másik összecsapásán a meglepően jól startoló Rangers a csalódást keltően rajtoló Bursasport fogadja. Ezen a találkozón választ kaphatunk arra, hogy a skót bajnok tud-e támadni is, nem csak védekezni, valamint, hogy a török aranyérmes tényleg csak olyan harmatos teljesítményre képes, mint amilyet a „denevérek" ellen bemutatott.


Tavaly nem sok babér termett a Barcának a Rubin ellen
Tavaly nem sok babér termett a Barcának a Rubin ellen


Bármilyen hihetetlen, a D csoportban a Barcelona első győzelmére készül a Rubin Kazany ellen. A katalán sztárcsapat az előző kiírás azonos szakaszában előbb egy gólnélküli döntetlent ért el idegenben, majd hazai pályán kikapott az oroszoktól. Josep Guardiola együttese az idén is Tatárföldre látogat előbb, s bár nevezték az összecsapásra, továbbra is kérdéses, hogy a sérüléssel bajlódó Lionel Messi pályára léphet-e a találkozón. Az argentin aranylabdás másfél hete kapott rúgást a bokájára, de a vizsgálatok után kiderült, nem komoly a baj. A BL-ben jól indult a csoportkör a Barcelona számára: két hete a görög Panathinaikoszt 5-1-re verte, míg a Kazany 1-0-s vereséget szenvedett Koppenhágában. Guardiola és kollégája, Kurban Bergyejev is a legerősebb összeállításban küldheti harcba csapatát, Messin kívül ugyanis mindenki egészséges a katalánoknál, az orosz alakulatba pedig visszatérhet az eddig eltiltását töltő spanyol védő, Cesar Navas.

A csoport másik szerdai összecsapásán az FC Köbenhavn a Panathinaikoszhoz látogat. A görögök nagy verést kaptak Katalóniában, most azonban kihasználhatják, hogy a dánoknál Ottesen, Nordstrand és Bergvold is sérüléssel bajlódik, közülük előző kiesése okozhatja a legnagyobb gondot, az izlandi védő alapember a skandináv védelem tengelyében.

A szerdai program:
A csoport:

Inter - Werder Bremen
Tottenham - Twente

B csoport:
Schalke - Benfica
Hapoel Tel-Aviv - Lyon

C csoport:
Valencia -Manchester United
Glasgow Rangers - Bursaspor

D csoport:
Rubin Kazany - Barcelona
Panathinaikosz - Köbenhavn

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: