2016-09-29 18:30:12• hírek • Szatmár.ro

A mall-építés aladályozása a tanácsülésen is téma volt

A tanácsosok szerint is furcsa, hogy valaki 20 ezer eurót ad 20 négyzetméter földért.

A csütörtöki tanácsülésen, a határozattervezetek megvitatását megelőzően szólalt fel Kereskényi Gábor polgármester a szerdán tartott PSD-s sajtótájákoztató kapcsán. Ezen Silviu Sumlas városi tanácsos hívta fel a figyelmet egy, nyílt árverésen elkelt terület megvásárlására. Arról a sajtótájékoztatóról itt írtunk. A lényeg, hogy a NEPI befektetési alap meg akart vásárolni egy területet ott, ahol a Mega Mallt akarják felépíteni és már több hektár földdel rendelkeznek. Az árverésen viszont egy magánszemély horribilis, 1000 eurós négyzetméterenkénti áron vitte el előlük azt. Ráadásul azt sem lehet tudni pontosan, hogy hol is található az a földdarab.

"Már többször kértem meg a szatmári politikusokat, hogy ne használják kampánytémaként a Mega Mall építését. De kérésemet nem hallgatták meg. Felhívnám a figyelmet, hogy a nyilvános árverést lebonyolító bizottságban Silviu Sumlas, Adrian Albu és Pugner Róbert vett részt - mindannyian a tanács tagjai. Tudom, hogy jön az őszi kampány, de az embereket nem kellene félrevezetni, azzal riogatva, hogy annyi a plázaépítésnak. A Mega Mall felépítése egy nagyon fontos téma, amit nem egy pártszékházban kell megvitatni" - mondta Kereskényi.

Sumlas szerint pontosan informálta a sajtót és úgy gondolja, ami a liciten történt, az nincs rendben. A licit ugyan a törvényeknek megfelelően zajlott, de szerinte nem ez a módszer lett volna a célravezető. Most pedig gondban lehet a NEPI. "Nem politikai okokból, nem populizmusból tartottam a sajtótájékoztatót. Figyelmeztetni akartam mindenkit, hogy komoly gondok adódhatnak" - mondta a PSD-s városi tanácsos. "Ha pedig a polgármesteri hivatal alkalmazottai hibáztak, ilyen hiba ne történjen többé" - fűzte hozzá.

Maskulik Csaba városi tanácsos szerint a polgármesteri hivatal a törvényeknek megfelelően járt el, a módszerben sem lehet kivetnivalót találni. Elmondta: nem hiszi, hogy a Mega Mall beruházást ez befolyásolná. Günthner Tibor  tanácsos is egyetértett kollégájával: a befektetők több hektár földet is megvettek, nem hiszem, hogy 20 négyzetméteren fog múlni az építés.

Adrian Albu, a licit-bizottság elnöke szerint is minden törvényesen zajlott, de a terület megvásárlása jól látható próbálkozás a plázaépítés megakadályozására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: