2016-09-28 20:58:51• hírek • Szatmár.ro

Szabotálják a Mega Mall építését?

20 ezer euróért vett meg valaki egy 20 négyzetméteres parcellát, hogy keresztbe tegyen a NEPI-nek.

Silviu Sumlas városi tanácsos és Szociáldemokrata Párt megyei alelnöke sajtótájékoztató keretében kongatott vészharangot a Károlyi útra tervezett Mega Mallal kapcsolatban. A beruházó NEPI több területet is felvásárolt azon a részen, ahová építeni akar, ám az egyik, közel 2000 négyzetméteres területből egy alig 20 négyzetméteres parcella nem került még a tulajdonukba, ezért a Szatmárnémeti Helyi Tanács kikiáltásos, nyílt árverést szervezett, hogy annak során megvásárolhassák.

Viszont a nyílt árverésre jelentkezett egy magánszemély is, aki alaposan rálicitált a NEPI ajánlatára, s végül az irracionális 1003 euró/négyzetméteres áron (azaz 20 060 euróért) az ő tulajdonába került a 20 négyzetméteres parcella. Mint azt Sumlas hangsúlyozta, már maga az árverés meghirdetése is szokatlan volt, ugyanis hasonló esetekben a polgármester (mint meghatalmazott személy), közjegyző előtt s egy bizonyos reális összegért átadja a szóban forgó 20 négyzetméteres területet a beruházónak.

Az viszont, hogy valaki 20 négyzetméterért 20 ezer eurót fizessen, méghozzá úgy, hogy nem is tudja, hogy az összterületben hol helyezkedik majd el a parcellája (ezt egy jogi bizottság fogja majd megállapítani), egyenesen „bundagyanús". Ráadásul hosszú időn át megakadályozhatja a Mega Mall építkezési és munkakezdési engedélyének kibocsátását és nem biztos, hogy a beruházónak lesz türelme az időhúzást kivárni. 

A tanácsos, pártja nevében is, arra kérte Kereskényi polgármestert: ne engedje megfélemlíteni magát bizonyos személyektől és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a 40 millió eurós beruházás megvalósulhasson.

A szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor úgy nyilatkozott: bár ez az új helyzet valóban okozhat némi fennakadást a beruházás megvalósulásában, de távolról sem akkorát, mint azt Sumlas mondta.

„Számomra egyértelmű, hogy a PSD-ben is megkezdődött a választási kampány és arról sem szabad megfeledkezni: Sumlas tanácsos úr tagja volt a licitbizottságnak. Az általa emlegetett, közjegyző előtti területátadást pedig még az előző polgármesternek kellett volna megtennie. Természetesen a NEPI-re szükség van Szatmárnémetiben és mindent megteszünk azért, megvalósuljon ez a beruházás. Ők egyébként még nem jelezték, hogy valami esetleg nem volt rendben az árveréssel kapcsolatosan."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: