2009-11-21 18:26:54• hírek • Ferenczi Noémi

“Szívem dallamai” zenei fesztivál

Ezúttal is nehéz dolga volt a zsűrinek, ugyanis az idei „Szívem dallamai" könnyűzenei verseny és fesztivál is bővelkedett színvonalas produkciókban. A versenyt Varga Miklós, a téglási II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Műveszetoktatási Intézmény munkatársa értékelte.

Az idei Művészeti Iskola Napjai elnevezésű egy héten át tartó rendezvénysorozat is a „Szívem dallamai" könnyűzenei versennyel és fesztivállal zárult. Ezen a versenyen középiskolás diákokból álló együttesek és egyéni fellépők mérik össze tudásukat, tehetségüket.

Az idei versenyre minden eddiginél több versenyző jelentkezett: tíz együttes illetve több mint húsz egyéni fellépő. A rendezvény szombaton délelőtt kezdődött az együttesek fellépésével, majd az ebédszünet után az egyéni produkciók következtek.

A hangulat mindvégig kitűnő volt. A közönség végig tapssal lelkesítette a fellépőket.

A verseny színvonaláról Varga Miklós, a Művészeti Iskola magyarországi testvériskolájának oktatója, mint zsűritag értékelte e hallottakat. - Egyértelműen, nagyon nehéz dolga van a zsűrinek, az értékelés során azonban többnyire egyet értünk abban, hogy melyek a jó és kevésbé jó produkciók. Az elsődleges szempont a kornak és korosztálynak megfelelő technikai tudás, felkészültség. Voltak jó hangulatú, jó benyomást keltő és zeneileg is jól kidolgozott produkciók, de tulajdonképpen mindenki dicséretet érdemel. A fellépő együttesek több mint fele megállná a helyét egy nemzetközi megmérettetésen.

Az egyéni fellépők esetében is egy nagyon erős mezőnyről beszélhetünk. Többnyire a nemzetközi repertoárból választott dallamok hangzottak el, illetve a román könnyűzene legismertebb, közkedvelt dalai. Azt nehezményezem kicsit, hogy sokan nehezebb dalt választottak, mint amilyet el tudnak énekelni - magyarázta Varga Miklós.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: