2018-02-24 05:25:52• hírek • Közlemény

“Sorsod sötétlő árnya közt” – bemutatta könyvét Bolyki László

Bolyki László zenész, író, spirituális szemléletű lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti kérdésekkel foglalkozó tréner mutatta be Pedig mi azt hittük, hogy című könyvét Szigetlankán.

Rácz Ervin szervező, házigazda lelkipásztor köszöntötte a jelenlevőket és konferálta be az ott helyben nevet kapó „Lanka Duót”, azaz a gyülekezet kántornőjét, Papp Krisztinát, és presbiterét, Csorvási Mihályt, akik hitelesen hangoltak az igehirdetésszerű előadásra: Uram tehozzád futok, Csend van bennem, A mennyben fenn a trónusnál kezdetű énekeket átadva.


Bolyki László könyvének bemutatóján, előadásában elmondta, hogy olyan emberek találkoztak Jézussal az emmausi úton, első húsvétkor, akik már találkoztak előtte is vele, akik hittek benne, vele jártak. Valamikor izzott a szívük, de ez a szív kihűlt, a szilárdnak látszó hit és reménység szertefoszlott. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték, pedig rátették egész életüket, csalódtak. Őt követve jutottak lelki zsákutcába, mellette, vele járva mentek tönkre.


Létezik ilyen? Az Ige szerint igen. Az istenképükben csalódtak, ez változott. Hívő emberek tömegei járnak kiégett szívvel az élet zsákutcáin. Olyanok, akik már nem is tartják magukat hívőknek, akik elhagyják gyülekezetüket, ott hagyják a korábban lelkesen végzett szolgálatukat, vagy olyanok, akiknek még szolgálnak, de nincs bennük tűz, szolgálatukat csendes kétségbeesésben végzik, hívő életüket üresnek, értelmetlennek, és erőtlennek érzik.


Az emmausi tanítványok, akik Őt nem felismerve, Jézusnak mondják el, hogy mi történt Jézussal, ilyen állapotban voltak. Aztán kaptak egy új múltat. Újraértelmeződött minden, amit a Golgotán láttak. Ennek igy kellett lennie. Az ószövetségi József is arra jött rá, amit az egyik legközkedveltebb ének, az Úr csodásan működik kezdetű igy fogalmaz: „Sorsod sötétlő árnya közt, szent arca rejtezik.”


A jelenlevők saját történetüket is feleleveníthették akkor, amikor csillogó szemmel hallották a megdöbbentő igazságokat. Az előadáshoz hozzá is szóltak, kérdeztek, majd az alkalom után hosszú sorban álltak, hogy megvásárolhassák Bolyki László Kegyelem és kalmárszellem, valamint Pedig mi azt hittük, hogy című könyvét. Az emmausi beszélgetések a gyülekezet Emmaus házában tovább folytatódtak.


Akik ott voltak, felejthetetlen élménnyel gazdagodtak, pedig azt hitték, hogy csak egy előadásra, könyvbemutatóra érkeznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: