2007-01-08 16:49:33• hírek • István Löchli

Mega kórházbotrány Olaszországban

 Leleplező cikkek láttak napvilágot a legnagyobb olaszországi közkórházról.
Az olaszországi L'Espresso magazin leleplező cikket készített az ország legnagyobb közkórházáról. A magazin egyik riportere takarítónak adva ki magát, bejutott az épületbe, és olyan helyeken tudott zavartalanul közlekedni, mely az átlag embernek tilos lett volna.
 
Fabrizio Gatti takarítónak adta ki magát, s miután bejutott a kórházba senki meg se kérdezte, hova megy, mit csinál, szabadon mozoghatott a kórház épületében. Bejutott olyan helyekre, ahol a betegeket kartonjait őrzik, a radioaktív anyagokkal teli laboratóriumba, a vizelet és a székletmintákat vizsgáló laboratóriumba, illetve zavartalanul tudott fényképezni a közkórház egész épületében. A képek tanúsága alapján málló falak, eldobott cigarettacsikkek, kutyaürülék a folyosón, higiéniátlan körülmények uralkodtak a legnagyobb közszolgálati kórházban.
 
Olaszországban a feltáró riport után botrány robbant ki, hiszen senki se gondolta volna, ilyen áldatlan állapotok uralkodnak a kórházakban. Az olasz egészségügyi miniszter azonnali higiéniai vizsgálatot rendelt el az ország valamennyi kórházában, és kijelentette: azokat a kórházakat, amelyekben rendellenességet fedeznek fel, azonnali hatállyal bezárják, és a vétkeseket felelősségre vonják.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: