2012-11-21 15:55:54• hírek • Kocsis Zoltán

pARTs másodszor – folytatódik az Autonet jótékonysági akciója

Folytatja a tavaly életre hívott, nagy sikerű karitatív akcióját az Autonet Import: a Kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem hallgatói ezúttal is szabadra engedhetik fantáziájukat, a használt alkatrészek pedig ismét testet és formát öltenek. Mi több, lelket is, hisz az időseket szolgálják.

„Évek óta tartó szoros kapcsolat a mienk! Minden közösségben szükség van olyan cégekre, amelyek szociálisan elkötelezettek", méltatta a kezdeményezést Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas igazgatója. A Caritas ugyanis az az intézmény, amelynek segítségével a pARTs segíteni tud a rászorulókon.

„Valami jót és szépet szerettünk volna alkotni, tudva azt, hogy például a szép autók nem mindig hasznosak", mesélte a tavalyi kezdeteket Vinkler Roland menedzser. „Mindenki számára új volt ez a kezdeményezés, ám mivel mindenkinek tetszett, úgy döntöttünk, idén is folytatjuk", mondta.

Az Autonet partnere idén is a Kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem, amelynek hét tanítványa dolgozik hétfő óta a műhelyben. Florin Marin, az egyetem doktorandusza kiemelte, hogy örömmel és büszkeséggel vállalták el idén is a felkérést. Rajta kívül István Barabás (III. éves diák), Vasile Popa-Oltean (III. éves), Ioan Picu (III. Éves), Emilian Mocanu (II. éves doktorandusz), Darius Viorel Hulea (I. éves doktorandusz) és Paul Popescu (I. éves mesteri) birkózik a csiszológéppel, a hegesztőberendezéssel. Közülük Mocanu az egyetlen, aki a tavaly is részt vett az akcióban. „A többiek külföldön tanulnak ösztöndíjjal. Ez egyrészt kár, mert kíváncsi lettem volna, mennyit fejlődtek egy év alatt", jegyezte meg Marin.

„Jól éreztem magam a tavaly, ezért idén is örömmel jöttem. Én nem kész koncepcióval érkeztem, hanem az alapanyagok felmérése után szabadjára engedtem a fantáziámat: így születik majd meg az alkotás, amelyről még nem szeretném elárulni, hogy mi is az. Csak annyit mondhatok, hogy vasárnapig kell vele elkészülni", mondta sejtelmesen a Szatmár.ro-nak a tavalyi Tornádó készítője.

Mircea Deac, a Szatmárnémeti Művészeti Iskola igazgatója szintén kiemelte az Autonet szociális elkötelezettségét, míg Andrásy Zsolt, az Autonet igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a Romániában szakterületén piacvezető vállalatnak komoly szociális programja van, mely évente négy-öt nagy akcióban csúcsosodik ki. „Ezek közül az egyik legnagyobb a pARTs, amely partnereink nélkül nem jöhetett volna létre", jelentette ki. Surányi Balázs marketing-koordonátor ezek közül elsősorban a Sacrist, az Astoriát, a Consult Scolarit, a Network Systems-et, a Fantana cu Berét és a Color Worlds-ot emelte ki.

pARTs másodjára –  az akció folytatódik

A tavalyi esztendőben az alkotások elárverezéséből 25.000 lejjel tudták támogatni a Caritast. Akkor az összegből kerekesszékeket vásároltak a rászorulóknak. „Az idei akció remekül szolgálja az Aktív Öregedés Évét. A mostani támogatásból azoknak szeretnénk segíteni, akik mobilitási problémákkal küszködnek. Kis befektetéssel, például néhány kapaszkodó felszerelésével, már jelentős segítséget tudunk nyújtani az időseknek", mondta Löchli Tünde.

Idén újdonság, hogy az alkotásokra online is lehet majd licitálni a www.sparepart.ro oldalon. Szintén újdonság, hogy a műtárgyakat nem csak Szatmárnémetiben, de Kolozsváron is kiállítják majd.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: