2007-03-09 09:09:26• hírek • István Löchli

Miért ugrál a kutyám?

 És ha már ugrál, hogyan tudom erről leszoktatni?
 A Dog For Life egyesület ezen a héten ahhoz ad néhány kutyanevelési tanácsot,  hogy miképpen szoktassuk le kedvencünket az ugrálásról.
 
A kiskutya mindenkinél próbálkozik a felugrálással, és aki nem tudja kellőképpen kifejezni nemtetszését, azzal egész életében ezt fogja játszani. Mindenkinek saját magának kell elérnie, hogy kutyusa ne ugráljon rá. Meg kell tanítanunk a kutyánknak, hogy mit szabad és mit nem. A nevelésben legyünk MINDIG következetesek, tehát amikor koszos ruhában vagyunk, vagy éppen játszunk vele, akkor sem szabad engedni vagy ölben simogatni, mivel ebünk nem tud majd különbséget tenni az alkalmak között. Így, ha azt szeretnénk, hogy ne ugráljon, akkor azt soha nem szabad engednünk.

Hogyan szoktassuk le?
Ha már felugrál a kutyus, akkor erről a következőképpen tudjuk leszoktatni. Amikor a kutyánk felugrik, akkor meg kell állni biztosan fél lábon, a másikat pedig térdben behajlítva magunk elé kell tartani, így a mellkasával fog ütközni a térden, ami elég kellemetlen számára (de vigyázzunk arra, hogy ne üssük meg nagyon, csak éppen annyira, hogy ne érjen el minket). Ha továbbra is próbálkozik, a lábemelés legyen kicsit határozottabb, így a kutyát már nem csak távol tartjuk, hanem kicsit meg is lökjük a térdünkkel, s a kellemetlen hatás miatt hamarosan abbahagyja az ugrálást. Ha olyasvalaki érkezik a családhoz, aki nem tud elég határozott lenni a kutyához (pl. idős, beteg vagy kisgyerek), akkor ne hagyjuk felügyelet nélkül.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: