2007-02-12 17:25:48• hírek • István Löchli

Egy rovat a horgászatról

 Az igazi horgász számára a "megmérettetés" az igazán értékes.

 Horgászat de minek? Vagy kinek? Talán e két kérdés határozza meg a horgászat motivációs rendszerét.

A horgász egy különálló "emberfaj", mely magába tömörít egy teljes szociális skálát. Ez az emberi alapösztönök megnyilvánulása által lehetséges, hisz a halász-vadász ösztön egyike az emberi létformának. Kevésbé filozofikusan: a vérünkbe van, csak oda kell figyelnünk a pulzusokra. Néha oly jó visszatérni a „gyökerekhez”, kilépni a mindennapok világából, és átélni egy pirkadat varázsát mely reménnyel tölti el a horgász szívét. Csak ő meg a természet, és persze a titokzatos víztükör, mely elrejti a vízi-világot.

Az igazi horgász ilyenkor szinte megtisztul a mindennapok stresszétől és zajától, és mély tiszteletet érez a természet iránt. Az igazi horgász számára a "megmérettetés" az igazán értékes, és nem egy kis darab megszerzése a tepsi számára. Nem álszenteskedek, én is eszek halat, sőt szeretem, de nem minden áron. Főleg nem a méreten alulit, és nem a szaporodási időszakban.

A Horgászvilág című rovat segítségével egy interaktív párbeszédet szeretnénk létrehozni, melyben szükséges az önök véleménye, ötletei, és számunkra az a fontos, ami Önök számára is az. Tervünk: pontos informálást szolgáltatni, mindig előre jelezve a fontos eseményeket (telepítések, versenyek, fogási lehetőségek). Néhány technikai cikk írása szakavatott horgászok segítségével, horgászati szabályzatok és etika ismertetése, ennek használati útmutatója és főképpen a vizeink csodálatos élővilágának ismertetése, és gyakorlatilag bármi más, ami a horgászatról szól.

Tepfenhart Adalbert, Szatmár Megyei Horgász Egyesület igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: