2007-01-29 14:43:02• hírek • István Löchli

Fontos az új generáció

 Tephenhart Adalbert, a Horgász Egyesület igazgatója a jovőbeli tervekről számolt be lapunknak.
A Szatmár Megyei Horgászegyesület tisztújító gyűlést tartott, melynek következtében megválasztásra került az egyesület új igazgatója, Tephenhart Adalbert személyében.

Tepfenhart Adalbert 2001 óta aktív tagja a horgászegyesületnek, hiszen az egyesület fő döntéshozatali szervének, a Vezetőségi Tanácsnak volt a tagja. A január 17-én megtartott rendkívüli  ülésen választották meg az egyesület igazgatójának, ugyanis a volt elnök, Kacsó Zoltán a Halászati és Horgászati Felügyelőségnél folytatja munkáját. A megüresedett igazgatói helyre így a 13 tagú vezetőségi tanács Tepfenhart Adalbertet választotta. Lapunk az új igazgatót a jövőbeli tervekről, elképzelésekről és programokról kérdezte.

 "Mivel már 2001 óta aktívan részt veszek az egyesület munkájában, jól ismerem a jelenlegi és a leendő programjainkat. Az egyesületben öt éve beindult egy marketing vonal, mely tartalmazza rövid, illetve hosszú távú célkitűzéseinket. Az egyesület mindenképpen megtartja a jól bevált közép- és a hosszútávú programokat, de a rövidtávú programokban nagy változások várhatóak. Fő célkitűzés, hogy a nagyközönséggel dinamikusabbá és interaktívabbá tegyük a kapcsolatot, olyan programokon keresztül, mely sokkal vonzóbbak a horgászok illetve a leendő horgászok számára.

Újdonságot jelent, hogy a tavaly a horgászok csak éves bérletet tudtak vásárolni, mostantól azonban lebontva lesznek elérhetőek az illetékek. Ez által reméljük, hogy a fiatal generációt is meg tudjuk célozni, azt a generációt, mely ma csak a számítógépek világának él, így talán ösztönzőbb lesz számukra, hogy kilátogassanak a természetbe.

Legfontosabb célkitűzésünk egyébként, megszerettetni a horgászatot azzal a korosztállyal, mely eddig csak kis számban volt jelen az egyesület programjain, és ez pedig a fiatal generáció. A fő politikámnak/  politikánknak talán azt mondanám: nem az egyesület jelenlegi tagjaira kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen ők mindig is az egyesület tagjai maradnak. Azokkal kell sokkal többet foglalkoznunk, akik kevésbé ismernek minket. Nem szeretném megvárni azt az időt, mikor az egyesület tagjai között csak idősek lesznek, ezért nyáron utánpótló tanfolyamokat indítunk. Gyerekeknek szervezünk horgásztanfolyamokat, hogy az új generáció biztosított legyen, és az egyesület alapozhasson rájuk.

Bízunk abban, hogy e kiváltképpen fontos projekthez, mely nemcsak nekünk hanem a közösségnek is érdeke, a Polgármesteri Hivataltól anyagi támogatást kapunk. Ez nagyon fontos lenne, ugyanis az egyesületünk teljes mértékben önfenntartó, csak adományokból illetve a befolyt illetékekből tartja fenn magát. A szűkös anyagi kereteink miatt nem tudnánk finanszírozni egy horgásztanfolyamot.  

Az idei legnagyobb tervünk, amelyet remélhetőleg májusra véghez tudunk vinni, a Kökényesden felújított halastó átadása lesz, melyet horgászberkekben  már nagyon várnak. A terveink tehát megvannak, és gőzerővel dolgozunk azért, hogy véghez tudjuk vinni azokat. Tavaly 1500 tagunk volt. Ezt a számot szeretnénk tovább növelni, de ezt csak lelkiismeretes munkával és megfontolt, józan stratégiával tudjuk elérni – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Tepfenhárt Adalbert a Horgász Egyesület igazgatója.

További információkat a Horgász Egyesület programjairól és az új illetékeiről a hamarosan induló Horgász rovatunkban közlünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: