2015-03-06 10:53:57• hírek • MTI

Jól fogynak a szigetek

Három, a világ különböző pontján elhelyezkedő szigetet vettek meg kínaiak egy online árverésen, Kína legnagyobb internetes kereskedelmi portáljának közreműködésével - jelentette a China Daily című angol nyelvű honlap pénteken.

Négy szigetre lehetett licitálni, ezek Fidzsi, Görögország, az Egyesült Királyság és Kanada területéhez tartoznak. Közülük három 12 órán belül elkelt, egyelőre egyedül a brit szigetnek nincs új tulajdonosa. Állítólag azért, mert kikiáltási árát 4 millió jüanban  határozták meg.

A másik három sziget licitje 1 jüannál (0,641 lej) kezdődött. A szigetekért bárki versenybe szállhatott, aki kifizette az ezer jüan letétet. Sajtóértesülések szerint legalább 48-an voltak a komoly érdeklődők. A Fidzsi-szigetekhez tartozó szigetet csak 99 évre szóló tartós bérletre lehetett megszerezni, a többi saját tulajdonba került.

Az aukciót egy késő esti időpontra hirdették meg, és az abszolút győztes egy Jünnan tartományi építőipari mágnás lett, aki a görög szigetet 6,6 millió jüanért (4.256.484 lej), a kanadait 1,7 millióért (1.093.275 lej) tudhatja a magáénak. A fidzsi fennhatóság alá tartozót egy Csöcsiang tartományi üzletember szerezte meg 5 millió jüanért (3.224.432 lej).

Az árverést bonyolító, pekingi székhelyű iLongterm arra szakosodott, hogy kínaiaknak külföldi ingatlanokat kínáljon A Taobaót azért választotta stratégiai partneréül, mert ez a legnagyobb befolyású online kereskedelmi portál - állt a cég közleményében. Mint kiderült, az ajánlatot tévők a Taobao régi ügyfelei, eddig már körülbelül 10 millió jüant költöttek el nála.
Az iLongterm azt is közölte, hogy az újdonsült nyerteseket "helyszíni bejárásra" viszi, hogy alaposan szemügyre vehessék friss szerzeményüket. A vállalkozás a sikeren és az egyre növekvő keresleten felbuzdulva újabb árverést hirdet, legközelebb májusban - adta hírül.

Tehetős kínaiak tavaly legalább hét szigetet vásároltak a tengerentúlon - tájékoztatta a China Dailyt Lin Tung, a kínai szigettulajdonosok szövetségének alapítója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: