2007-06-21 20:11:30• hírek • István Löchli

Spitzek és ősi típusú kutyák

 A legősibb kutyafajták közé tartoznak – különösen ragaszkodó társak.

 Több ásatás során talált kőszerszám utal arra, hogy Japán területén már több mint 15 ezer évvel ezelőtt az emberek vadászatában egy spitz típusú kutya segített.

Tízezer éves leletek bizonyítják ezen kutyák ősi múltját, melyek egyaránt megtalálhatóak Korea és Japán területén, Kínában, Indonéziában, Ausztráliában, az amerikai kontinensen és Európa területén is.

Az idők során minden kutyafajta idomulni kezdett szűkebb környezete vadászati feltételeihez. A spitzek az egyik legősibb kutyafajtákhoz tartoznak, és rendkívüli emberbaráti tulajdonságokkal rendelkeznek.

Mire is vadásztak nekünk? Az évek során majdnem minden fajtájuk a vadászat különböző területén helytállt - de nemcsak a vadászban, hanem a házőrzésben, szánhúzásban, kutyaviadalokon is. Ezért ha valamilyen fajta spitzet szeretnénk tartani, biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen területen meg fogja állni a helyét. Udvaron ajánlatos őket tartani, de rendszeres sétáltatás mellett tömbházban is megférnek.

Néhány kutyafajta ebből a csoportból: Akita, Amerikai akita, Husky, Északi kutya, Chow-chow, és más spitz és ősi típusú kutyafajták.
 
Nagy Lehel
Dog For Life 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: