2007-06-07 22:40:44• hírek • István Löchli

Tacskók

 Barátságos kicsi ebek, tanítás nélkül sok mindent maguktól elsajátítanak.

 A tacskók eredete nagyon régi időkbe nyúlik vissza. Kopó eredetüket számtalan adat támasztja alá, nemcsak külső hasonlatosságuk, hanem rámenősségük, a kopókhoz hasonló belső tulajdonságaik is ezt igazolják.

A rövid lábú vadászkutyák nemcsak megtámadták és hajtották a vadat, de a föld alá is üldözték. A tacskó jellegű kutyákat használták róka, vidra és borz vadászatára, de megtámadták a jóval nagyobb testű vadakat is. XV. századi feljegyzésekben olvashatunk ezekről az apró termetű vadászebekről, de hasonló tulajdonságaik ellenére, testnagyságuk és szőrzetminőségük eltérő volt a mai tacskókétól. Nemcsak a ma ismert tacskók származnak ezektől az apró termetű vadászebektől, hanem a világon számos apró termetű eb is nagy valószínűséggel ettől a fajtól származhatott, csak az évtizedek során más tulajdonságokat vettek fel, földrajzi elhelyezkedésükhöz alkalmazkodva. Franciaországban számos ilyen rövid lábú kopó fajtáról tudunk, amelyek mind hozzájárulhattak a mai tacskók kialakulásához.

A mai tacskók közül három nagyságot és szőrváltozatot különböztetünk meg. Nagyság szerint: vadász tacskó, törpe tacskó, nyulász tacskó. Szőrzetminőség szerint: sima szőrű tacskó, szálkás szőrű tacskó, hosszú szőrű tacskó.

Bármilyen szőrzetű vagy nagyságú legyen a tacskó, jellemét tekintve nagyon barátságos, ember centrikus, erős szabadságvággyal rendelkezik, és nagy szüksége van az emberi gondoskodásra és szeretetre. Mivel nagy a szabadságvágya, rendszeres sétáltatása szükséges, függetlenül attól, hogy magánházba vagy tömbházban tartjuk.

Könnyen tanítható, ugyanis bármivel motiválhatóak. A gazdi szeretetére és odafigyelésére már képesek különböző dolgokat maguktól elsajátítaniuk, anélkül, hogy tanítottuk volna őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: