2019-11-10 08:13:00• hírek • Bede Emőke

Háromszázezernél is több szavazópolgárt várnak Szatmár megyében az urnákhoz

Vasárnap reggel hét órakor kinyitottak a belföldi szavazóhelyiségek, ahol az ország csaknem 19 millió szavazópolgára államfőt választ a következő ötéves időszakra.

Szatmár megyében 337 szavazóházat alakítottak ki, ahova nem kevesebb mint 313 553 szavazásra jogosult állampolgárt várnak az urnához – derül ki a Központi Választási Iroda honlapjáról, ahol egyébként folyamatosan, valós időben lehet követni a szavazás állását.
 

A szavazókörletek egészen este 21 óráig fogadják majd a voksolni óhajtó állampolgárokat. Ahogyan azt már a korábbi választásokon megszokhattuk, azok az állampolgárok, akik november 10-én más községben vagy városban tartózkodnak, mint ahova a hivatalos okmányaik szólnak, bármelyik szavazókörletben leadhatják voksukat. Az ilyen személyek nevét értelemszerűen felvezetik a pótlistára, Azok pedig, akik valamilyen oknál fogva (pl. betegség vagy házi őrizet) nem tudnak az urnákhoz járulni, írásban kérvényezhetik, hogy a szavazókörlet elnöke mozgóurnát bocsásson a rendelkezésükre. Végül, de nem utolsóban fontos leszögezni azt is, hogy azok, akik a lakhelyükön mennének el szavazni, az állandó listáknak megfelelően, a számukra kijelölt választási irodákat kell felkeressék.


Mindazoknak, akik nem tudják, melyik szavazóházban járulhatnak az urnához, érdemes felkeresni az Állandó Választási Hatóság honlapját, ugyanis az általuk összeállított online adatbázisból mindösszesen a személyi szám és a vezetéknév, illetve egy biztonsági kód megadása által azonnal kiderül, hol is kell jelentkezni pecsételésre.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: