2020-01-18 09:09:48• hírek • Blikk.hu

Így emlékezik majd meg egy éve elhunyt férjéről Vajna Tímea

Egy éve küzd férje hiányával és az utána maradt hatalmas birodalom irányításával Andy Vajna (†74) özvegye. Vajna Tímea (37) a Vasárnapi Blikknek adott interjút a tavaly január 20-án elhunyt filmügyi kormánybiztos halálának első évfordulója előtt.
 

Hiába telt el tizenkét hónap, az özvegy fájdalma azóta sem csillapodott a szívében, még mindig gyógyszereket kell szednie, hogy álom jöjjön a szemére, de kezdi visszanyerni fizikai erejét. Szüksége is van rá, mert az egyik legnagyobb kérdés, hogy mi lesz az örökséggel, amit a filmmogul hátrahagyott. Tímea több ízben utalt arra, férje olyan emberekben is megbízott, akik nem szolgáltak rá erre.
 

Mi az, amit már bán, hogy nem tudott még életében elmondani a férjének?


Vajna Tímea: A leginkább azt, hogy nem mondtam el elégszer neki, mennyire szeretem, de most láthatja, hogy szenvedek nélküle. Amit még nagyon bánok, hogy nem nyitottam fel a szemét és nem figyelmeztettem időben, hogy kiben ne bízzon meg. Most már láthatja, hogy hogyan viselkednek azok az emberek, akiket a barátjának tartott, közel engedett magához és megbízott bennük.
Hogyan emlékezik meg róla január 20-án?


Vajna: Rendeltem egy hatalmas, szív alakú koszorút száz szál fehér rózsából, majd természetesen kimegyek a temetőbe a családdal, és együtt gyertyát gyújtunk. Andy azóta is állandóan a gondolataimban és a szívemben van, szinte mindenről ő jut az eszembe, így nem múlik el nap vagy óra, hogy ne emlékeznék rá. A sírhely felszentelését is tervezem januárra, amit Pap Lajos kőszobrász hamarosan befejez. Szerettem volna, ha mostanra elkészül, de a fagyos hideg miatt nem lehetett dolgozni a sírhelyre tervezett oszlopon és a filmszalagon.


Mi hiányzik belőle a legjobban?


Vajna: A nevetése, a jósága, az ölelése, az okos és bölcs tanácsai, tulajdonképpen az egész lénye.

Egy év telt el a halála óta. Csillapodott a gyásza? Hogy próbálta feldolgozni a veszteséget?


Vajna: Olyan, mintha még csak két hete történt volna, és nagyon fájdalmas rágondolni. Az első három hónapban önkívületi állapotban voltam, és a mai napig nem tudom feldolgozni, de már megtanultam elfogadni a halált, hogy egyszer mind meghalunk. Én is. Mindig fontos volt számomra az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás, de Andy halála után teljesen felborult a fizikai egyensúlyom. Még szedem esténként a nyugtatókat és az altatókat, de legalább már nem vagyok olyan sovány, mint akkor.


Beszéltek arról valaha, hogy mi lesz azután, ha már nem lesz ön mellett? Próbálta lelkileg felkészíteni erre?


Vajna: Sose beszéltünk erről... Ő mindig azt mondta, hogy 120 éves koráig akar élni, de az életvitelén nem volt hajlandó változtatni, hiába kérte mindenki, többek között én is ezerszer. A jógatanárom úgy véli, mindenkinek ki kellene húznia 90 esztendős koráig, de a helytelen életmód és a betegségek rövidítik meg az emberek életét.
Andy halála után a céges ügyekkel hatalmas teher zúdult a nyakába. Ezzel hogyan birkózik meg? Ha a férje most látná, hogyan alakul az öröksége, elégedett lenne, vagy meg kellene védenie azoktól, akik próbálják kiforgatni a vagyonából?


Vajna: Többször álmodtam vele, hogy sír és kétségbe van esve, mert nem ezt akarta. Én viszont erős nő vagyok, megvédem magam, és nem hagyom, hogy felfaljanak! Szerintem büszke lenne rám, hogy ezeket a céges ügyeket kitartóan viszem tovább azokkal a szakemberekkel, akikkel ő is együtt dolgozott és akiket megbízott. De be kell vallanom, sajnos sok minden miatt csalódott is lenne Andy.


Január végén költözik huzamosabb időre Amerikába. Sikerült felkészülnie az átbútorozásra? Talált már például házat?


Vajna: Sajnos nem, úgyhogy egyelőre maradok a bérelt kis apartmanomban, és keresgélek tovább. Olyan házat keresek, amelyben a családom is gond nélkül elfér, ha eljönnek Los Angelesbe meglátogatni.
Hogyan képzeli a jövőjét az Egyesült Államokban?


Vajna: Ami a legfontosabb, hogy Andy filmes dolgait továbbvigyem, ez a legnagyobb örökség, amit ránk hagyott, és ezt ápolni kell. Igyekszem megvalósítani azokat az álmait, amelyeket ő már nem tudott befejezni. Szeretnék nyitni fánkozót Amerikában is, és belekóstolnék az ingatlanbizniszbe is, jó lehetőséget látok az üzletben. Mindemellett szeretnék létrehozni egy macskamenhelyet.


Mi volt a legnagyobb útravaló, amit a néhai férjétől kapott?


Vajna: Hogy élvezzek minden percet, amit az élet adhat, valamint hogy sok pénzt keresni csak akkor tudsz, ha nem munkának fogod fel azt, amit teszel, hanem élvezettel csinálod. Nyugodtan mondhatom, hogy felnéztem rá emberileg, és nagyon jó érzéke volt az üzlethez is, amiben tényleg mindig örömét lelte, sosem volt teher számára a munka. Rengeteget tanultam mellette.


Andy Vajna boldog volt ön mellett?


Vajna: A fia halálát nagyon nehezen dolgozta fel, talán nem is sikerült soha elfogadnia. Próbáltam enyhíteni a fájdalmán, vidámságot vinni az életébe, és átölelni annyiszor, ahányszor csak akarta. Rengeteget nevettünk együtt, imádta a vicceimet, és csillogó szemmel figyelte a mozdulataimat. Amikor megismerkedtünk, azt mondta, hogy nagyon szépek a szemeim, mire bandzsítottam neki. Imádta, hogy ilyen bolondos vagyok. Azt hiszem, a legtöbb, amit adhattam neki, hogy megfiatalítottam egy kicsit. Tíz éven keresztül voltunk együtt, sosem követelőztem, igyekeztem minél többet adni neki.


Gazdasági diplomát szerzett


A filmügyi kormánybiztos özvegye Palácsik Tímea néven 1982. október 3-án született Miskolcon. A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerzett diplomát, tanulmányai befejezése után marketingesként, internetes hirdetési menedzserként dolgozott Budapesten. 2008-ban indult a Miss Universe Hungary szépségversenyen, ahol bejutott az első 24 közé. Ebben az időszakban Damu Roland barátnője volt, viharos kapcsolatuk alatt a színész bántalmazta, amiért börtönbüntetést kapott. A tárgyalás során ismerkedett meg Andy Vajnával, akivel 2013-ban házasodott össze.

 

További bulvárhírekért látogassa meg a Blikk.hu oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: