2017. június. 26., hétfő
Névnap:
2006-05-18 14:03:53• hírek • Noemi Brigitta Boros

A háziorvos tanácsai

Mit tegyünk, amikor az idegesség következtében gyomorfájdalmakat észlelünk?

A mai rohanó, túlterhelt világban sokan panaszkodnak arra, hogy, amikor idegesek gombócot éreznek a gyomrukban, ezt pedig gyomorfájdalom, nehéz emésztés, és a legtöbbször sav visszaböfögése kíséri.

Dr. Makkai Előd háziorvos szerint ezek a tünetek egyfajta idegi alapon kialakult betegség tünetei.

Stressz hatására gyomrunk összehúzódik, ilyenkor pedig úgy érezzük, mintha gombóc lenne a helyén. Ezek a feszültség tünetei is egyben, és ha ez az állapot gyakorivá válik vagy állandósul, akkor 30-50 százalékkal több gyomorsav termelődik, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lenne.

A sav-fölösleg előbb-utóbb megtámadja a gyomor nyálkahártyáját, amely begyullad.

A "gyomorbajos” emberek lefogynak, mivel megromlik az emésztésük, és ha nem szabadulnak meg a stressztől, akkor gyomorfekélyt kaphatnak.

A gyomorsavtúltengésben szenvedő ember idővel felböfögi a savat. Aki nem kezelteti ezt a panaszát, az is számíthat gyomorfekély kialakulására.

Mivel a gyomorfekély fő okozói az idegfeszültség, a rossz idegállapot, ezért a betegség megelőzéséhez az idegeinket kell “ ráncba szedni”.

Figyeljünk oda arra, hogy mindig szánjuk időt a pihenésre. Nem akkor kell lefeküdni, amikor már hullafáradtak vagyunk, hanem legkésőbb este 10-ig. Ha már 10-kor lefekszünk, akkor szellemileg is regenerálódhatunk, mivel az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb.

A gyomorfekély megelőzésében nagy szerepet játszhat egy megfelelő gyógytea is, ami megnyugtatja az idegeket és összehúzza, regenerálja a sok sav által kikezdett, fellazított gyomor-nyálkahártyát. A megfelelő gyógytea kiválasztásához kérjük ki gyógyszerészünk véleményét. 

Bővebben a témáról: stressz.lap.hu

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: