2017. június. 26., hétfő
Névnap:
2008-01-30 14:43:24• hírek • Szatmar.ro

A fogorvos tanácsa

Egyre népszerűbbek a fogékszerek - mosolyunkat is csábítóbbá varázsolhatjuk.

 Mindannyian legjobb formánkat akarjuk hozni, hogy mások fiatalnak, dinamikusnak és attraktívnak lássanak bennünket. Most már van egy egyszerű, kiváló lehetőség amellyel teljesen megváltoztathatjuk megjelenésünket. Ezt pedig a mosolyunk tökéletesítésével tehetjük meg.

A fogékszerek használata, a fogak díszítése korántsem újszerű szokás, már a régmúltból is vannak róla ismereteink: többek között egyiptomi sírokban is találtak drágakővel díszített fogakat, amelyek nagy valószínűséggel esztétikai és gazdagságot sugárzó, hovatartozást mutató, a megjelenést egyedivé tevő célból készültek.

A fogékszer főleg fiatal hölgyek kedves mosolyának díszítésére szolgáló apró játékszer. Kedvesen, vidáman, esetleg szexisen megcsillanó kis strasszkő vagy egyéb, nemesfémből készített apró forma, amelyet általában a felső metszőfogakra, vagy a szemfogra ragasztunk.Ez egyedi, dekoratív mosolyt kölcsönöz a viselőjének. Eredetileg a rap és hip-hop korszak hozta ismét elő ezeket a díszítési szokásokat. Napjainkban nagyon vékony aranyfóliából ún. Dazzlerek, illetve kicsit vastagabb Twinkles-nek hívott fogékszerek kerülnek forgalomba, továbbá apró kristály ékkövek különböző színekkel ún. Skyces-ek adják a választható fogékszerek hosszú sorát, egészen a brilliánsig.

A fogékszerek­et csak fogorvos teheti fel, ami egy speciális ragasztási technikával történik. A ragasztott fogékszer teljesen a foghoz kell símuljon - nem állhat el, mert akkor nem tísztítható rendesen. Egy-egy ragasztás nem árt a fognak, de ha sűrűn cseréltetnénk, akkor károsodhat. Az előbb említett rap-caps eltávolítása már korántsem egyszerű, főleg a fog sérülése nélkül.
Fontos kiemelni, hogy a fogékszer behelyezése nem igényli a fog kifúrását, csupán felszíni ragasztással rögzítik az apró "ékszert". Fájdalommentes, és nem károsítja a fog felszínét.
A fogékszer felrakása nem tart tovább 3-5 percnél, és nem jár semmiféle kellemetlenséggel.A felhelyezett ékszer akár egy évig is eltarthat, és bármikor leszedhető.

Dr. Ladányi László

Sunshine Clinik: Piata Libertatii nr 7

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: