2017. június. 29., csütörtök
Névnap:
2008-01-23 18:08:49• hírek • Anna Szelényi

Az erotikus önfojtogatás bűvkörében

Egyre több ember halálát okozza az önkielégítés egyik veszélyes módja.

Amerikában évente 500 és 1000 egyénre tehető azon személyek száma, kiknek halálát az önkielégítés egyik veszélyes módja okozza. Az erotikus önfojtogatáson azt a tevékenységet értjük, amelynek során egy személy megpróbálja saját szervezetének oxigénellátását csökkenteni, a minél fokozottabb szexuális kielégülés elérése érdekében.

Az ilyen típusú fojtogatás tudományos megnevezése a hipoxifilia, és orvosi szempontból súlyos agybetegségként minősíthető.

Az önkielégítés szokatlan módja leginkább a férfiak körében elterjedt, és mindaddig a pontig titkos marad, míg nem okoz áldozatokat.

Az S&M (angolul= sadomasochism) körökben a hipoxifilia egy közös aktivitást jelent, ami két vagy több partner részvételét feltételezi. A résztvevők tudatában vannak a veszélynek, mégis praktizálják ezt a típusú erotikus játékot, habár nem kevésszer történtek halálos balesetek a zacskók használata folytán. Az erotikus önfojtogatás alkalmával a jelenlévők zacskót húznak fejükre a minél intenzívebb érzés elérése érdekében.

Tehát a hipoxifilia, az oxigén megvonását jelenti, amely egyúttal lelassítja az agyhoz való vér áramlását, valamint szédülési és önkívületi állapotot teremt, amely folytán fokozódik az izgalmi állapot.

A hipoxifilia gyakorlói olyan különböző tárgyakat használnak, mint zacskók, kötelek, szíjak és másfajta segédeszközök, amelyek elősegíthetik az orgazmus elérését az oxigén megvonása által.

Úgy tűnik, hogy az erotikus önfojtogatást már az 1600- as években is használták, ám akkoriban ennek hatásköre csak olyan problémákra terjedt ki, mint az impotencia kezelése. A gondolat akkor született meg, mikor az emberek észrevették, hogy az akasztás által halálraítélt férfiak izgalmi állapota (erekció) még az akasztást követően is fennmarad.

Híres esetek:

Frantisek Kotzwara zeneszerző 1791- ben halt meg. A halál okát az erotikus önfojtogatás okozta, így ez lett az első eset, amit hivatalosan feljegyeztek.

Vaughn Bodé művész 1975-ben halt meg, Kevin Gilbert rock- zenész pedig 1996-ban. Mindkettejük halálát az erotikus önfojtogatás okozta.

Számos eset volt még a sztárok körében is, amelyet utólag a média palástolni próbált. 1997-ben az INXS együttes énekeséről is az a hír járta, hogy erotikus fojtogatás következményeként halt meg, habár a hivatalos hírek szerint öngyilkos lett. Mintha az nem egy és ugyanaz lenne?!

Szelényi Anna
Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: