2017. június. 29., csütörtök
Névnap:
2007-12-29 02:57:19• hírek • Szatmar.ro

Karrier és kapcsolat: hogyan érd el a legjobbat mindkét területen

 Manapság a nők és a férfiak választás előtt állnak: a család, vagy a karrier?

Századokkal korábban a nőknek otthon kellett ülniük, a gyerekneveléssel és háztartással foglalkozniuk. Egyesek karitatív tevékenységet is folytattak, hogy változatosabbá tegyék szabadidejüket. Ám egy dolog biztos volt: „ A család van az első helyen”.

Manapság a nők és a férfiak választás előtt állnak: a család, vagy a karrier?! Meglepő, vagy sem, legtöbbjük a karriert választja. A materialista társadalom terméke: emberek, akiket jobban érdekel a karrier, mint a kapcsolatok. Mivel világunk állandó változásoknak van kitéve és szakmai téren állandó a versengés, ők úgy érzik, hogy a karrier lehetősége, csak egyszer adódik igazán az életben. Emiatt feláldozzák magánéletüket a karrier oltárán.

Egyes személyek úgy alakították életüket, hogy teljesen kiküszöbölték a választás lehetőségét. Ők az úgy nevezett munkamániások, akik a család és kapcsolatok elvesztése árán építik fel karrierjüket.

De muszáj mindig választanunk? Versenyeznie kell a karriernek a magánélettel? Fel kell áldozni az egyiket a másik kedvéért?

Vannak olyan egyének, akiknek sikerült a magánéletet a karrierrel összhangba hozniuk. Úgy tűnik, mindkét dolognak megvan a maga idő és becsületbeli kontextusa.

Az alábbiakban bemutatunk pár módszert, amelyek alapján elérhetjük a legjobbakat mindkét területen:

Állíts határokat

Egy kapcsolat és a karrier igazgatásában az egyik legfőbb követelmény a szabályok felállítása. A kapcsolat elején meg kell határoznod, mit szeretnél és milyen messze vagy képes elmenni az egyik dolog feláldozásában a másikért. A párod értékelni fogja az őszinteséged, és legalább világossá válnak előtte céljaid és a kapcsolat határai. A munka előnybe való helyezése nem jelenti azt, hogy nem szereted partneredet, vagy nem fontos a kapcsolat számodra, ahogyan a család előtérbe való helyezése sem jelenti azt, hogy nem rendelkezel elég felelősségérzettel munkád iránt.

Jelezd előre a váratlan dolgokat

A sürgős találkozók, illetve a be nem jelentett események nem az újdonsült dolgok közé tartoznak, főleg ha egy fontos pozíció birtokában állsz. Ezek az események számos problémát okozhatnak, mint elhalasztott találkozások, vagy elfelejtett évfordulók. A kellemetlen beszélgetések és viták elkerülése végett, jobb előre bejelenteni az ilyen dolgok eshetőségét, hogy partneredet ne érjék meglepetések.

Magyarázd el partnerednek, hogy nem tudod hanyagolni kötelezettségeidet. Ha megbeszélitek a zavaró dolgokat, megspórolhattok pár vitát. Annak ellenére, hogy megbeszéltétek a dolgokat, olyankor mikor közbejön valami, kérjél bocsánatot és próbáld jóvátenni. Az egyik legnagyobb hiba, amit a párok elkövetnek, hogy hamar elvesztik a türelmüket, amikor az egyik fél meg akarja magyarázni a dolgokat.

Az idő beosztása

Ha igazán elszánt vagy, bármi sikerülhet. Egy sikeres magánélethez és karrierhez csak egy optimális időbeosztás szükséges. Habár a munka az élet fontos része, vigyázz arra, hogy ne váljon életed központjává. Rendezd úgy a teendőidet, hogy legyen időd kedvesedre is. Jó stratégiát képezhet, ha kiszemeltek minden hétre egy napot, amelyet együtt töltötök, és azt csináltok, amit akartak. Ilyen módon elővigyázatosan rendezheted munkaügyi teendőidet is, mivel tudod melyik az a nap, amelynek kerülnie kell a túlterhelést.

Kérj szabadságot minimum egyszer évente. Ilyenkor kiránduljatok, vagy utazzatok el bármilyen helyre. Ily módon újból egymásra találhattok és felszabadulhattok a munka okozta stressz alól.

Minőség versus mennyiség

Nem a partnered mellett töltött idő mennyisége az, ami igazán számít. Sokkal fontosabb ennél, hogyan töltitek el azt az időt. Tölthettek akár egy teljes hetet is együtt, ha mindvégig a munkára gondoltok akár az irodában is csücsülhetnétek. Bizonyosodjatok meg arról, hogy ha együtt töltitek az időt, nem gondoltok munkával kapcsolatos dolgokra. Örüljetek minden együtt töltött percnek, kerüljetek közel egymáshoz és csináljatok olyan dolgokat, amelyek mindkettőtöket jókedvre derít.

A szerelem az szerelem, a munka pedig munka!

Ha problémáid vannak a munkahelyeden vigyázz arra, hogy ne keverd őket magánéletedbe. Próbáld mindig különválasztani életed ezen két tényezőjét, és akkor meglátod, hogy kevés szervezéssel mindkét dolog nagyszerűen működhet.

Szelényi Anna

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: