2007-11-05 18:49:50• hírek • Szatmar.ro

Létezik élet a halál után?

meny4k Beleszólhatsz vajon abba, hogy mi történik veled halálod után? Létezik reinkarnáció?

Beleszólhatsz vajon abba, hogy mi történik veled halálod után?  Létezik reinkarnáció? Van-e élet a halál után? Mit is jelent valójában a karma?

meny4Mióta világ a világ, az emberek többségét mindig is fogalalkoztatta a halál utáni élet létezésének kérdése. Véget vet a halál életünknek, vagy csupán az örökkévalóság felé vezető utat nyítja meg előttünk? Lehetséges, hogy a halál csupán egy szünetet jelöl a sok élet között amelynek részesei leszünk a reinkarnáció által?!

Egyesek szerint a lélek többször is különböző testekbe vándorol, míg az amerikaiak 25% - a  határozottan hisz a reinkarnációban. Miért vonzódik ilyen sok ember az újjászületés gondolatához?

A reinkarnáció és a karma

A reinkarnáció számos ember számára reményt nyújt: ha nem végezzük jól dolgainkat jelen életünkben még mindig esélyünk van ezt helyrehozni a követekző életben. Mégis azon egyének akik hisznek az újjászületésben elismerik azt a tényt, hogy az emberek többsége ritkán, vagy egyáltalán nem emlékszik előző életére. Ezek alapján hogyan tanulhatnánk előző hibáinkból, ha azt sem tudjuk mit vétettünk? Úgy tűnik, többszörösen követjük el ugyanazokat a hibákat. Figyelembe véve emberi létezésünk morális hibáinak gyakoriságát, van- e vajon értelme azt remélnünk, hogy egyszer, egy eljövendő életben talán helyesen cselekszünk majd?  Ugyanakkor, a reinkarnáció feltételezi azmeny igazságosságot. A karma törvénye szerint, minden életben azt kapjuk amit megérdemlünk. Jó cselekedeteink jó eredményeket vonnak maguk után, míg rossz cselekedeteink rossz következményekkel járnak életeink során.  A karma szerint minden szenvedés megérdemelt, hisz rossz cselekedeteink következménye. Ennek alapján a lábak nélkül született gyermek sorsa megérdemelt, ugyanannyira mint azé a nőé, akit megerőszakolnak. Semmi sem történik velünk ok nélkül, karmánkat egyik élettől, a másikig hordozzuk. Nem létezik áldás, bocsánat, vagy szánalom. Nem elég, hogy ez a tudat kínként sújt le a bűnös lelkissmerettel küszködőkre, egyúttal konfliktusba lép morális érzékünkkel is, mely azt sugallja nekünk, hogy sokszor meg nem érdemeltek szenvedéseink és, hogy tennünk kell valamit a szenvedőkért.
 
A reinkarnáció korlátai

Nyújthat- e a reinkarnáció reményt és igazságos érzetet egy szenvedő világnak? Milyen megoldást nyújthat a halál nyomasztó gondolatára? A karma törvénye kegyetlen. Mindezzel ellentétben a Biblia üzenete teljesen más. Jézus nem tagadta, hogy léteznek igazságtalan szenvedések. Ő megbocsájtást nyújt azoknak akik a szenvedést okozzák és megnyugvást ad a szenvedőknek. Egy egységes Isten által teremtett emberi életnek van kezdete, de nincs vége. Adott pillanatban születik, időben, hogy örökké éljen. Ebben a világban mindössze egyszer élhet. A halál után minden lélek felett Isten ítélkezik, és cselekedeteik döntik el, hogy elnyerik vagy sem a mennyországot. Az élet során Isten számos esélyt ad arra, hogy az ember méltóvá váljon az örök boldogságra.

Az újjászületés hite csupán megszabadítja az embereket a fizikai halál félelmétől. Létezik vagy sem reinkarnáció, adott pillanatban mindenkinek véget ér földi élete, és mindenkinek szüksége van egy perspektívára, hogy ez a vég elviselhetőbb legyen. Feladatunk az életben az eredethez való visszatérés lehet, egyfajta feleszmélés, az értékek felismerése, a vágyak, az illúziók, a lelkünket fogva tartó tévedések és kételyek zavaros világában. Dobjuk most el próbaképp a reinkarnáció és túlvilág összes hitét és elméletét. Vajon ha csak egyszer, ha csak itt és most élünk, nem ugyanez lehet a legszebb harmóniát biztosító törekvés, a legszebb feladat?


Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: