2007-07-23 00:11:44• hírek • Szatmár.ro

Harry Potter-őrület

npotter1Péntek éjfélkor a világ 93 országában egy időben megkezdődött a Harry Potter utolsó részének árusítása.
A rajongók Ázsiától Európáig tömegesen rohanták meg a könyvesboltokat. A szerző, J. K. Rowling bevételeiből Nagy-Britannia leggazdagabb asszonyává vált, vagyona a becslések szerint egymilliárd font körüli.

A hatvanas években a Beatles fiúk mosolya kellett ahhoz, hogy kiskorú lányok önkívületben sikoltozzanak. Most elég egy könyv is. A Harry Potter-regénysorozat új, és egyúttal utolsó darabját rocksztároknak járó rajongással fogadták szerte a világon. Péntek éjféltől szabad lett a vásár. Amerikában, Ázsiában és Európában a könyvesboltok előtt ezrek álltak sorba, hogy az új regényt elsőként vehessék kezükbe. Néhol már előző nap hálózsákokkal felszerelkezve biztosították maguknak a kiváltságos helyet. Itthon sem kellett megvárni az üzletnyitást a rajongóknak. A Libri váci utcai Stúdium könyvesboltjában pár óra alatt több száz példány kelt el. Ez több mint kétszerese a tavalyi példányszámnak, és az előjegyzés is kétszerese a tavalyinak.

A londoni Természettudományi Múzeumban 500 gyerek különleges élményben részesülhetett péntek éjszaka. Maga a szerző, J. K. Rowling tartott felolvasást a hetedik, utolsó részből.

A felolvasást dedikálás követte. A 13 évvel ezelőtt még gyerekét egyedül nevelő, szegény és ismeretlen írónő ma Nagy-Britannia leggazdagabb asszonya, vagyonát egymilliárd fontra becsülik. Az eddigi hat Harry Potter-sztoriból 325 milliót adtak el, a történeteket 64 nyelvre fordították le, a belőlük készült filmek pedig négymilliárd dolláros bevételt hoztak. Az új részt egyedül az amerikai piacon 12 millió példányban nyomják, az internetes előrendelések csúcsot döntöttek, így sokan valószínűsítik, hogy a Harry Potter 7. része lesz a könyvkereskedelem történetének leggyorsabban eladott regénye.

A neten hetek óta megy a találgatás, milyen véget szánt a szerző főhősének. Most végre kiderült. De ez sem jelent teljes örömöt a rajongók számára, hiszen maga a tény, hogy nem lesz újabb Harry Potter-történet, sokukat szomorúsággal tölt el.
 
ma.hu 
 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: