2005-09-30 19:00:52• hírek • Szatmar.ro

Zűrös ülés

Viharos hangulatban zajlott a Szatmár Megyei Tanács legutóbbi ülése.

Szokatlan események tarkították a megyei tanácsülés hangulatát. Több napirend körül alakult ki heves vita, a politikai pártok között semmiféle megállapodásnak nyoma sem volt.

A napirenden szereplő pontok közül három pontnál voltak kisebb nagyobb viták, olykor még politikai csoportosulások tagjai is más állásponton voltak, mint azonos színezetű kollégáik.

Az útjavítások listáját terjesztették a megyei tanácsosok elé, melyeket az eltelt időszakban kivitelezett a két útvállalat. Újra felmerült az útvállalatok helyzetének tisztázása, mivel a tanács döntése értelmében a két céget egyesíteni kívánják, egyesek az egyesítés helyett továbbra is a privatizációt sürgetnék. Még két pontnál akadtak nézetkülönbségek a tanácsosok között, az egyik az orvosi rendelők privatizálása, a másik pedig a régi központi ingatlan, a jelenlegi Bancpost épületének az eladása körül alakult ki. Az orvosi rendelők nagy részével semmi probléma nem akadt, csak néhánnyal, amely a régi poliklinika második emeletét érintette, ugyanis az ottani helységekre szüksége lenne az intézménynek, de végül a sürgősségi kormányrendelet értelmében ezek is felkerültek a listára. A harmadik problémás pont a banképület eladása volt. A gyűlésen részt vevő polgármester kérését nem tartották támogatandónak a liberális és szociáldemokrata tanácsosok, mivel szerintük a közfürdő épülete a városhoz tartozik, és míg nincs tisztázva, hogy esetleges könyvtárépületté alakításakor az épület kinek a tulajdonába kerül, nem finanszírozhatja a tanács költségeket, valamint a kérés nem volt megfelelően alátámasztva.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: