2015-05-29 16:37:00• hírek • Szatmár.ro

Zumba-ünnepet tartanak június 13-án Szatmárnémetiben

Ionut Iordache lesz a díszvendége az Avram Iancu Általános Iskola tornatermében tartott zumba-bulinak.

A Zumba Fitness rajongói számára igazi ünnep lesz június 13-án Szatmárnémetiben, az Avram Iancu Általános Iskola tornatermében ugyanis 17 órai kezdettel fergeteges zumba-bulit fognak tartani. A neves romániai, nemzetközi szinten is elismert Ionut Iordache tart majd ugyanis két órás izzasztó, zsírégető edzést. A rendezvény pedig szintén ünnephez kapcsolódik: a szatmári megyeközpontban tevékenykedő két népszerű zumba-edző - Jeromos Andrea és Zob Bianca - most két éve szerezte meg a edzői minősítést.

Jó-jó, de mi az a zumba?

A zumba szó a kolumbiai szlengből származik, mely szórakozást, gyors mozgást, más szlengben bulit, pörgést jelent, és tökéletesen ráillik erre a fitneszirányzatra. A Zumba születése Beto Perez aerobik- és latintánc oktatóval köthető egybe. A 90-es években úgy ment el egy aerobik órát megtartani, hogy elfelejtett zenét vinni magával, és csak a szokásos latin zenéi voltak nála. Az óra megmentése érdekében improvizált, és a nála lévő latin zenéket használta kombinálva a latintánc lépéseivel, ami hatalmas sikert aratott. A vendégek az óra után újra és újra kérték ezt az új stílust, ami egyre népszerűbb lett, és végül elterjedt az egész világon.

A zumbázás egy életforma

"Zumbásnak lenni nem csak annyit jelent, hogy hetente egyszer-kétszer elmész edzeni. Ez egy lehetőség, hogy kiadd magadból az összes felgyülemlett stresszt, idegességet, úgy, hogy közben egy nagyot bulizol. Megizzadsz, de úgy, hogy ritmusos zenére gyakorlatilag letáncolod magadról a kilókat, ha pedig a munkában meghallod a zenéinket, az asztal alatt táncolni kezdesz" - meséli az edzésformáról Jeromos Andrea.

A június 13-i rendezványre nem csak azokat várják, akik már zumba-függők, hanem azokat is, akik kedvet kaptak a mozgásforma kipróbálásához. A rendezvényre egy belépőjegy 15 lejbe kerül, ami igazán nem számít összegnek, tekintve, hogy a résztvevő úgy feltöltődik energiával, hogy a fáradtságra hetekig gondolni sem fog!

A rendezvény fő támogatója az Autonet Import kft., az ő jóvoltából minden belépőjegyhez egy-egy garantált nyeremény társul!

Ha pedig az érdekel, hogy hol és mikor próbálhatod ki a zumbát Jeromos Andreával, akkor keresd fel a Facebook-oldalát, ahol rengeteg képet találsz az edzésekről is. Telefonon is érdeklődhetsz a 0744-471760-as számon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: