2008-05-26 15:49:17• hírek • Czinzel László

Zuhanó földieperár

epeÖt nap alatt ötödére csökkent a földieper ára a megyében.

Miközben az elmúlt hét közepén még 8-10 lejért árusították a földieper kilóját a szatmárnémeti élelmiszerpiacokon, addig hétfőn már olyan árus is akadt, aki a nagy felhozatal miatt kénytelen volt 2 lejt kérni egy kilogramm ízletes gyümölcsért.

Nincs ez másképp az eperföldek környékén sem: az elején még 6-8 lejért árusították a termelők nagy tételben a földiepret, a viszonteladók pedig hétfőn már csak 1,5-1,8 lejt voltak hajlandók megadni. Amint azt a Halmi Napjai alkalmából megrendezett földieperverseny győztese, a három hektáros ültetvénnyel rendelkező Fazekas József a Szatmár.ro-nak elmondta, a kitűnő termés miatt az ország déli megyéiből érkező kupecek csúfságot űznek a gazdálkodókból, annyit adnak a földieperért, amennyit ők akarnak.

A termesztési költségek ezzel szemben egyre nagyobbak: például egy napszámosnak 3,5 lej jár egy óra munkáért, illetve napi háromszori étkeztetés. A fiatal termesztő abban bízik, beváltják ígéretüket azok a konzervgyárak, amelyek 2 lejes áron ígéretet tettek a halmi földieper felvásárlására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: