2011-03-07 15:27:33• hírek • Szatmar.ro

Lacatus helyett Cartu

Fogadók nyelvén egy sporteseménynek három kimenetele lehet: 1, x vagy 2. A Steaua azonban forradalmasította a sportfogadásokat és megalkotta a 3, 4 esetleg 5 fogadási lehetőséget. Legalábbis ami az egy szezon alatt „elfogyasztott" edzők számát illeti. Hétfő délelőtt ugyanis lemondott Marius Lacatus, helyét Sorin Cartu veszi át.

A tavaszi szezon második a fordulójában román rekordbajnok csúfos teljesítményt produkálva 3-0-ás vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Brassó ellen, mindezt ráadásul hazai pályán. „Az én hibám, hogy nem tudtam elérni azt, hogy a játékosaim úgy teljesítsenek a pályán, ahogy azt mindannyian szerettük volna. Bocsánatot kérek valamennyi szurkolótól, akinek át kellett élnie ezt a szégyent", mondta a találkozó után a tréner, aki azonban leszögezte: nem mond le.

Mindez aztán hétfő reggelre gyökeres fordulatot vett, Lacatus búcsút vett a játékosoktól és beadta lemondását. A bukaresti sajtó biztosra veszi, hogy Sorin Cartu lesz a katonacsapatból „becalicsapattá" vált piros-kékek új edzője. A Craiovai Universitatea, a Craiovai Extensiv, az U21-es román válogatott, a Rapid, a görög Veria, a Galac, az Aregs, a Temesvár, a National, a Pandurii és a Kolozsvári CFR után ezzel egy újabb csapatnév kerül fel az 55 esztendős mester életrajzára. Nem mellesleg, a CFR után a Steaua már a második olyan csapat lesz, amelynek vezetését Cartu az idei szezon közben átveszi.

Victor Piturca, Ilie Dumitrescu, Edi Iordanescu és Lacatus után Cartu lehet a ötödik tréner, aki az idei szezonban a Steaua trénerének mondhatja magát. De nem mernénk rá nagyobb összegben fogadni, hogy a sor nem folytatódik majd a hatodikkal vagy a hetedikkel...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: