2017-04-28 16:14:35• hírek • Kocsis Zoltán

Zsúfolt hétvége várható a határon

Zsúfolt hétvégére számít a Román Határrendészet a magyar - román határszakaszon. Fokozottan igaz ez a Szatmár megyei átkelőkre, amelyek tavaly is a legforgalmasabbak közé tartoztak.

A határrendészet tájékoztatása szerint tavaly május első két napján mintegy 49 ezren lépték át a határt Peténél, illetve Csanálosnál. A szakemberek idén is hasonló forgalomra számítanak, a helyzetet azonban súlyosbítja az április 7-én bevezetett szigorított ellenőrzés, ami miatt az utóbbi időben jelentősen megnőtt a várakozási idő.

A határrendészet felkészült a hatalmas forgalomra, megnövelik a szolgálatot teljesítő határőrök számát. Mindenkinek azt ajánlják azonban, lehetőleg vegyék számításba valamennyi átkelőt – tehát Pete mellett Csanálost is. Az autósok figyelmébe ajánlják továbbá a határrendészet oldalát, illetve a 021-9590-es telefonszámot, ahol információkat szerezhetnek a várakozási időről.

Nem csak a határrendészet, de a Szatmár Megyei Rendőrség is emelt létszámban teljesít szolgálatot a hétvégén – több mint 380 rendőr vigyáz majd a rendre Szatmár megye közterületein, közútjain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: