2011-03-21 16:12:04• hírek • Szatmár.ro

Zsúfolt hétvége a kórházban

Zsúfolt hétvégét tudhat maga mögött a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztálya, égési sérülten és öngyilkossági kísérletet elkövetett szatmárin is segítettek.

Március 18-21. között 431 személyt láttak el a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán: 128 kiskorút és 303 felnőttet.
Súlyos esetekkel is meg kellett küzdeniük ezen a hétvégén az orvosoknak: március 18-án a késői órákban egy gyógyszer-túladagolásos személyt szállítottak be a mentőszolgálat dolgozói az intézménybe. Mint kiderült, a férfi gyógyszerekkel próbált véget vetni az életének. Miután a beteget megfelelően ellátták, beutalták további kezelésre a pszichiátriára.

Vasárnap a késői órákban tűz ütött ki a szatmári Neajlov sétány egyik tömbházlakásában. A lángokban egy 46 éves férfi súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett. A pácienst a mentők a sürgősségire szállították, majd beutalták az intenzív osztályra.

Mivel az állapota egyre súlyosabbra fordult, ezért a szatmári orvosok kérték az átszállítását a bukaresti égési sérültek kórházába. A férfit hétfőn hajnalban egy SMURD-repülőgép vitte a fővárosba, az állapota a helyzethez képest akkor stabil volt - tájékoztatott Rodica Lohan, a kórház főnővére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: