2011-12-06 12:34:25• hírek • Szatmár.ro

Szerdán a Láncos templomban koncertezik a Kaláka

A szatmárnémeti Láncos templomban lép fel szerdán, december 7-én a magyaroszági Kaláka együttes erdélyi turnéjának részeként a Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című előadással.

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi koncertjének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

"1987-ben jelent meg ez a Kaláka lemez. Azóta járunk mi is adventkor „házról-házra", templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra ezekkel a dalokkal. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltünk, így az eddigi kb. 400 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt. Koncertezünk adventkor Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is ezzel az összeállítással" - írják a népszerű együttes honlapján.

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

A Kaláka együttes december 7-i, 18 órától kezdődő koncertjére jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában  munkanapokon 10.00 és 17.00 óra között.

Betlehemes Kaláka koncert lesz a Láncos templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: