2015-01-24 12:15:15• hírek • Szatmár.ro

Zsúfolt ház előtt játszott a Kaláka zenekar

A Magyar Kultúra Hetének legtöbb nézőjét vonzó programja volt péntek este a filharmóniában. A Kaláka zenekar lépett fel ugyanis egy kicsik és nagyok számára is kimondottan élvezetes koncerttel. A 45 éves jubileumot ünneplő együttes fellépésére a szervezők egy születésnapi tortával is készültek - a zenészek alig jutottak szóhoz a meglepetéstől.

Már 16 óra körül beindult az élet a filharmóniában, hiszen az Aranykapu Kulturális Egyesület farsangi kézműves vásárt szervezett ekkor. A folytatásban, 18 órától pedig kezdetét vette a sokak által nagyon várt koncert: a Kaláka zenekar fellépése. A kicsik és nagyok, fiatalok és idősek között is nagy népszerűségnek örvendő zenekar zsúfolt ház előtt lépett fel. Igazi családi program volt: nagyapától, nagymamától a család alig lépkedő tagjáig tényleg minden korosztály képviseltette magát.

A zenekar számára ünnepi koncert volt ez, amelyen fennállásuk 45. évfordulóját ünnepelték. Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba) a szokásukhoz híven túlnyomórészt régi és új megzenésített versekkel szórakoztatták a nagyérdeműt.

Hallhattuk Kányádi Sándor, József Attila, Lackfi János és Szabó Lőrinc verseit és játszottak arról a nemrég kiadott albumról is, amely kortárs erdélyi költők antológiájával együtt jelent meg. Az énekelt, megzenésített versek közül előadták a szatmári Jánk Károly egyik köteményét is.

A koncert egy igazi meglepetéssel zárult a zenekar számára: a szervezők ugyanis egy nagy, 45 éves születésnapi tortával lepték meg a zenészeket, a közönség pedig vastapssal köszönte meg a remek koncertet és az eddigi Kaláka-munkát.

Kaláka koncert a filharmóniában



Születésnapi torta a Kaláka zenekarnak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: